Intel, Soykırımcı Çin Karşısında Dik Duramadı

TAKİP ET

ABD'li teknoloji şirketi Intel, daha önce tedarikçilerine Doğu Türkistan'dan materyal satın almamaları çağrısı yapmıştı. Intel gelen tepkiler üzerine soykırımcı kızıl Çin karşısında dik duramayarak özür diledi.

ABD'nin, Uygurların soykırımcı kızıl Çin tarafından zorla çalıştırıldığı Doğu Türkistan'dan ithalatı yasaklayan yasayı kabul etmesinden sonra ABD merkezli şirketler de Doğu Türkistan'dan materyal alınmaması çağrısı yapmıştı. 

Bu şirketler arasında Intel de vardı. Ancak Çin'den gelen tepkiler üzerine Intel, soykırımcı Çin yönetimi karşısında dik duramayarak geri adım attı ve özür diledi.

Intel'den yapılan açıklamada daha önceki çağrının "Doğu Türkistan'dan gelecek ürünlere, Kongre'den geçen 'Uygurların Zorla Çalıştırılmasını Önleme Yasası' izin vermediği için yapıldığını; bölgedeki Uygurların zorla çalıştırıldığı iddialarıyla ilgisi olmadığı" belirtildi.

Ancak soykırımcı ÇKP hükümetini bu konuda ikna edemeyen Intel, Çin'den gelen tepkilere boyun eğerek, nihayetinde "Saygıdeğer Çinli müşterilerinden yol açtığı sorunlar için özür dilediğini" duyurdu.

intel çin doğu türkistan özür uygurlar