İntihar Etti Denilen Elif Çakal'ın Dört Arkadaşı Hakkında Yakalama Kararı

TAKİP ET

Ölümünden hemen sonra 4 arkadaşı tarafından dövüldüğü ortaya çıkan Elif Çakal'ın 4 arkadaşı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

15 yaşındaki Elif Çakal'ın İstanbul Sultangazi'de maden ocaklarında oluşan çukurda cesedi bulunmuş, genç kızın intihar ettiği söylenmişti. Ancak olaydan bir süre sonra genç kızın 4 arkadaşı tarafından darp edildiği anlara dair görüntüler ortaya çıkmıştı. 

Elif Çakal'ın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında genç kıza şiddet uygulayan 2 kız ve şiddet anlarını kayda alan 2 erkek arkadaşı gözaltına alınmıştı.

Savcılık, Çakal'ın 4 arkadaşı hakkında yakalama kararı çıkardı.

Uçurumdan Aşağı Düştü

CNN Türk İstihbarat Şefi Nihat Uludağ soruşturma hakkında bilgi verdi. Sürpriz bir tanığa ulaşıldığını belirten Uludağ, "Olaydan sonra sürpriz bir tanık çıktı. Elif Çakal'ın düşmeden önce arkadaşları tarafından darp edildiğini söyledi. Olay yerinde bulunan herkesin cep telefonları araştırıldı ve erkek arkadaşlarından bir tanesinin telefonunda darp görüntüleri ortaya çıktı.

Savcılık soruşturmayı bir adım daha öteye götürdü ve telefon kayıtlarına ulaştı. Arkadaşlarından bir tanesi 'Ne yaptın, dövdün mü? diyor. Olay öncesi yazılan WhatsApp mesajları bunlar. 'Birazdan onu döveceğim ve görüntüye kaydedeceğiz' diyor. Pikniğe gideceğiz diye Elif Çakal'ı oraya götürmüşler. Bu darp öncesi yazışmaları var. Anlık gelişmiş bir kavga olayı gibi gözükmüyor.

Elif Çakal darp ediliyor, görüntüye alıyorlar ve sürpriz bir tanık ortaya çıkıyor. Gizli tanık kızı gördüğünde uçurumun kenarında Elif, elini uzat diyor ama o sırada uçurumdan düşüyor.

Olay yerinde bulunan 2'si kadın 4 kişi hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Ayrıntılar soruşturma dosyasının içinde var. Bazıları hakkında eziyetten, bazıları hakkında tahditten yakalama kararı çıkarıldı" şeklinde konuştu.

istanbul sultangazi maden ocağı çukur ölü bulunan elif çakal 4 arkadaş yakalama kararı