İntiharlar Covid'den Çok Can Alıyorken Cengiz ve Limak'a Toplam 840 Milyonluk İhale Verildi

TAKİP ET

Yoksulluk ve açlık nedeniyle her gün intiharların gerçekleşirken vatandaşına sosyal yardım ulaştırmayan devlet, belli müteahhitlere kaynak bulmakta zorlanmıyor.

Kamu İhale Bülteni'nde yayımlanan bilgilere göre, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün "Yusufeli Ayrımı Devlet Yolu İkmal İnşaatı İşi" adıyla 1 Nisan'da düzenlediği ihalesi 208 milyon 929 bin TL karşılığında Limak İnşaat'a verildi. 

İhale, hükümetin alışkanlık haline getirdiği üzere "Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların" vuku bulması halinde kullanılabilmesi öngörülen 21/B maddesinin düzenlediği pazarlık usulüyle yapıldı.

Artvin-Erzurum arasını bağlayacak olan Yusufeli Ayrımı Devlet Yolu haricinde Yusufeli Baraj Gölü'nün altında kalan yolların tekrar inşası için yapılan ihale de 650 milyon TL karşılığında yine Limak İnşaat'a verilmişti.

Karayolları'nın 30 Mart'ta düzenlediği "Kiğı-Yedisu Yolu İkmal İnşaatı İşi" adlı ihale de yine tabii ki Kamu İhale Kanunu'nun 21/B maddesinin düzenlediği pazarlık usullüyle yapılarak 630 milyon 807 bin TL karşılığında Özaltın İnşaat'a verildi.

Cengiz İnşaat'ın ortağı olan Özaltın İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Özaltın'ın adı 17-25 Aralık operasyonlarında hazırlanan 41 kişilik gözaltı listesinde geçiyordu. Ayrıca Cengiz-Özaltın ortaklığında Kalehan Enerji adı altında bir başka inşaat şirketi de var.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın "2021 Yılı Elektrik Enerjisi" ihalesi 2 milyon 614 bin TL karşılığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı, MİT Yerleşkesi ve Okluk Yazlık Sarayı gibi yapıların ve birçok şehir hastanesinin müteahhidi olan Rönesans Holding'e bağlı Rönesans Elektrik Enerji Şirketi'ne verildi.

Üç ihalenin bedeli toplamda 842 milyon TL ediyor.

İntiharlar Covid'den Çok Can Alırken Cengiz Limak'a Toplam 840 Milyonluk İhale Verildi