İphone 11 Pro Neden Piyasada Yok?

TAKİP ET

İphone 11 Pro, satış grafiğinde İphone 11 modelinin gerisinde kalmıştır.

İphone 11 Pro, 10 Eylül 2019 tarihinde, İphone 11 modeli ile birlikte tanıtıldı ve aynı yılda satışa sunuldu. Apple tarafından geliştirilen bu telefon, İphone serisinin 13. Telefonudur. İphone 11’2 göre daha büyük boyutlarda satılan telefonun, donanım özellikleri bakımından büyük farkları yoktur. Ancak İphone 11 Pro, satış grafiğinde İphone 11 modelinin gerisinde kalmıştır. Günümüzde ise satışlarının tamamen durdurulması, piyasada bulunmasını zorlaştırmıştır. 

Apple, İphone 12 ve 13 modellerinin satışını engelleyebileceği için İphone 11 modellerinin üretimini durdurmuştur. Apple mağazalarında satışı yapılmayan bu telefonları, teknoloji mağazalarından satın alabilirsiniz. Piyasada üretim fazlası İphone 11 pro olduğu ifade edilse de diğer İphone modellerine göre daha az karşılaştığımız modellerden biridir. Sebebi ise kısa sürede üretimin durmasından kaynaklanır. 

İphone 11 Pro Özellikleri Nelerdir? 

İphone telefonlarının kendine has özellikleri, birçok kullanıcının aynı seriden devam etmesini sağlıyor. Telefonların içinde yer alan Apple uygulamaları, kullanım kolaylığı sağlayan Siri özelliği gibi dikkat çeken birçok özelliği vardır. İphone 11 modellerinde de İphone telefonlarının tüm özellikleri mevcuttur. Daha iyi bir kullanım deneyimi sunan bu modeller, birbirleri ile benzerlik gösterir. Donanım özellikleri açısından İphone 11 ile İphone 11 Pro arasında neredeyse fark yoktur. Temel farkları, ekran özellikleri olarak karşımıza çıkar. İphone 11 Pro özellikleri şu şekildedir: 

12 MP kamera 

64, 256 ve 512 GB hafıza seçenekleri 

3046 mAh batarya 

585 in ekran 

2436x1125 piksel çözünürlük 

A13 Bionic işlemci 

Suya, toza karşı dayanıklı 

30 dakikaya kadar su geçirmez 

İphone 11 pro ultra geniş bant donanımlı ilk akıllı telefondur. 

İphone 11 serisinde ilk defa Pro ibaresi kullanılmıştır. Pro, Apple ürünlerinde kullanılsa da telefonlarında daha önce kullanılmamıştır. 11 serisinde ise Pro ve Pro Max isimleri ile adlandırılan telefon serileri üretildi. Telefonların özelliklerine bakıldığında, önceki nesil telefonlarına göre daha hızlı yanıt veren Face ID sensörü vardır. Aynı zamanda kamera özellikleri son derece gelişmiştir. 

Önceki İphone modellerinde kullanılan kulaklık jakı, bu modellerde kullanılmamıştır. Şarj özellikleri ise önceki telefonlarından daha iyidir. XR serisine göre 1 saat daha dayanıklı pil ömrü vardır. Hızlı şarj ve kablosuz şarj özelliklerini destekler. Önceki nesil telefonlarında kullanılan 5 W şarj aletleri ile şarj edilebilir. İphone 11 serilerinde karşılaşılan eski kutu-yeni kutu olayı ise satın almak isteyenlerin kafasını karıştıran etkenlerden biridir. İphone 11 Pro modelleri satışları yeni kutudur ve içerisinde şarj aleti ile kulaklık bulunmaz. 

İphone 11 Pro Alınır Mı? 

İphone 11 Pro telefonlarının ekranları, 11 serisine göre daha büyüktür. Ekran tasarımlarında kavisli köşeler kullanılan bu telefonlar, 12 ve 13 serisine göre daha zarif bir tasarıma sahiptir. Farklı renk seçenekleri ile de dikkat çeken İphone 11 Pro modellerinde, sarı, mor, kırmızı gibi renkler mevcuttur. İphone 11 Pro, fiyatına göre daha iyi deneyimler sunan bir telefon olduğu için 2022 yılında alınabilir. Bugün aldığınız telefonları, ortalama 5 yıl kadar kullanabilirsiniz. 

İphone 11 ile 11 Pro Farkları Nelerdir? 

İphone 11 ile İphone 11 Pro arasındaki farklar, ekran özellikleridir. İphone 11 Pro fiyatı ise 11 modelinde göre daha yüksektir. Fiyat farklıklarından dolayı İphone 11 modeli daha çok satılmış, hatta dünyanın en çok satan üçüncü akıllı telefonu olmuştur. Satış grafiğindeki farklılıkların büyük ölçüde fiyat politikasından kaynaklandığı düşünülür. İphone 11 Pro telefonları ile 11 modelleri arasında donanım farkı yoktur. 

iphone 11 pro iphone 11 pro fiyatı iphone 11 pro neden piyasada yok iphone 11 pro özellikleri