İphone 12 Mini Neden Piyasadan Kalktı? 

TAKİP ET

İphone 12 mini, İphone modellerinde daha önce görmediğimiz özel bir tasarıma sahiptir.

İphone 12 mini, İphone modellerinde daha önce görmediğimiz özel bir tasarıma sahiptir. Önceki nesil serilerinde mini modeller tasarlamayan Apple, 12 ve 13 modellerinde mini tasarımları ile dikkat çekmişti. Ancak İphone 12 mini modeli, istenen satış grafiğini yakalayamamasından dolayı kısa süre içerisinde üretimleri durdu ve piyasadan kaldırıldı. İphone 12 mini modellerinin üretim fazlaları teknoloji mağazalarında satılmaya devam etse de Apple mağazalarında satışları mevcut değil. 

İphone 12 mini modelinin piyasadan kalkmasında temel etken satışlarının son derece düşük olmasıdır. Teknolojik cihazlarda kaydedilen ilerlemelerden sonra birçok telefon kullanıcısı, ekran büyüklüğüne önem veriyor. Telefonların dizi ve film izlemek için de kullanılmaya başlaması, ekran özelliklerinin dikkat edilen ilk özellik olmasına neden oldu. İphone 12 mini modelleri, İphone 12 ve 12 pro modellerine göre daha düşük piksel özelliklerine sahipti. Bu nedenle kullanıcıların memnun kalmadığı telefonların üretimi durdu. Piyasadan kalkmasa da bu modelleri bulmak, diğer modellerine göre daha zordur. 

İphone 12 Mini Özellikleri 

İphone 12 serisinin tüm telefonlarında tasarım, kamera, donanım özellikleri, önceki nesil telefonlarına göre farklıdır. İphone 12 mini, daha önce karşılaşılmayan bir tasarımla karşımıza çıkarken İphone 5S modellerine benzerliği ile dikkat çekmişti. Birebir aynı olmasalar da düz kenarları ile benzerlik gösteren modeller, seramikle sertleştirilmiş ön ve arka kısımlara sahiptir. 

12 serisinde kullanılan renkler; siyah, beyaz, kırmızı, yeşil, mavi ve mordur. Kendine has bir görünümü olan mavi renkli İphone 12 modelleri, serinin en beğenilen renklerinden biri oldu. Satış grafiklerine bakıldığında da mavi ve yeşil renkler, serinin en çok satılan telefonları arasında yer almaktadır. 

İphone 12 mini temel özellikleri şu şekildedir: 

5.4 İnç ekran boyutu 

64, 256, 512 GB dahili hafıza seçenekleri 

6 GB RAM 

2227 mAh dahili batarya 

Hızlı şarj ve kablosuz şarj özelliği 

5G desteği 

6 çekirdek 

12 MP kamera 

1080 x 2340 ekran çözünürlüğü 

Suya, toza ve sıçramalara karşı dayanıklı ekran 

Çift hat desteği 

İphone 12 mini modelleri, yeni kutu olarak satışa sunulduğu için kutularında şarj aleti ve kulaklık yoktur. Önceki nesil İphone telefonlarda kullanılan 5 W şarj aletleri ve X serisinde kullanılan hızlı şarj aletleri, bu serilerde kullanılabilmektedir. Aynı zamanda kablosuz şarj özelliğini desteklediği için daha önce alınan şarj aletlerini de kullanmaya devam edebilirsiniz. 

İphone 12 Mini Kamerası İyi Mi? 

İphone telefonların kamera özellikleri, Apple markasının rakiplerine fark artmasında temel etkendir. Her serisinde kamera özelliklerini geliştiren İphone, 12 mini serisinde 12 MP kamera özelliği sunuyor. Kamera incelemelerinde tam not alan telefonda portre modu iyileştirilmiş ve daha gelişmiş seçeneklerle karşınıza çıkıyor. 

İphone 12 Mini Dayanıklı Mı? 

İphone 12 mini teknik özellikler bakımından oldukça üstün performans sergileyen telefonlardan biridir. Tasarımında kullanılan sertleştirilmiş seramik özelliği, telefonun daha sağlam olmasına neden olmuştur. İphone 12 mini serisi, suya dayanıklılığı, paslanmaz çelik malzemeden üretilmesi gibi faktörlerden dolayı oldukça dayanıklı telefonlardan biri olarak nitelendirilebilir. Kullanım ömrünün ise ortalama 5-6 yıl olduğu öne sürülmektedir. 

İphone 12 Mini Almak Mantıklı Mı? 

İphone 12 mini serisi, çok küçük boyutlarda olmamasına rağmen tercih edilmeyen İphone modellerinden biri olmuştur. İphone 12 ve 12 Pro telefonların satışlarına bakıldığında, 12 mini serisi geride kalmış ve üretimi durdurulmuştur. Bu nedenle fiyatları düşen telefonları 10 bin TL gibi uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. Ancak İphone 12 mini özellikleri, 12 ve 12 Pro telefonlarının gerisindedir. Bu nedenle İphone X veya 12 telefonlarını almak daha mantıklıdır. 

iphone 12 mini iphone 12 iphone