iPhone Animasyonları Nasıl Kapatılır?

TAKİP ET

iOS 7 ile birlikte gelen yeniliklerden biri olan animasyon efektleri kimi kullanıcılar tarafından oldukça fazla eleştirildi. Özellikle de animasyon hızının yavaş olmasından kaynaklı şikayetler oldukça fazlaydı. Peki iPhone animasyonları nasıl kapatılır? iOS 8 ile birlikte animasyon hızı artırılmış olsa da bu hamlenin de yeterli olmadığı biliniyor.

iOS 7 ile birlikte gelen yeniliklerden biri olan animasyon efektleri kimi kullanıcılar tarafından oldukça fazla eleştirildi. Özellikle de animasyon hızının yavaş olmasından kaynaklı şikayetler oldukça fazlaydı. Peki iPhone animasyonları nasıl kapatılır? iOS 8 ile birlikte animasyon hızı artırılmış olsa da bu hamlenin de yeterli olmadığı biliniyor. Kimi kullanıcılar bu problemlerden kurtulabilmek için Jailbreak işlemlerini kullanabiliyordu. Ancak bilinen o ki iOS 9.3 ile birlikte gelen güncellemede de Jailbreak açığı da kapatıldı. Bu durumda da pek çok kişinin animasyonları kapatmak istemesine neden oldu.

iPhone Animasyonları Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?

iPhone animasyonları ilk olarak beğenilen bir fikir olsa da oldukça yavaş olmalarından dolayı zaman içerisinde pek çok kullanıcı için problem çıkaran bir durum haline geldi. Yapılan güncelleme ve getirilen yenilikler sonucunda da animasyon hızının hala yeterli hale getirilmemesi çoğu kullanıcının bu animasyonları kapatmayı istemesine neden oldu. Bilindiği üzere animasyonlar ilk olarak iOS 7 ile birlikte gelmişti. Sonrasında ise iOS 8 ile birlikte iPhone animasyonlarının hızı artırılmış, iOS 9.3 ile birlikte de animasyonlar üzerinde çeşitli yenilikler yapılmıştı. Ancak yapılan hiçbir yenilik ya da güncelleme animasyon hızının kullanıcılar için yeterli hale getirilmesi konusunda etkili olmadı. Bu nedenle de pek çok iPhone kullanıcısı animasyonları kapatmak istiyor. iPhone animasyon kapatma işlemleri için ise aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli:

İlk adımda kullanmakta olduğunuz cihazın ana ekranı üzerinde yer alan ayarlar kısmına tıklayarak girmeniz gerekiyor.

Sonrasında ise açmış olduğunuz ayarlar kısmında karşınıza çıkan seçenekler arasından genel sekmesine tıklamalısınız.

Genel sekmesine tıkladıktan hemen sonra açılan sayfa üzerinden ise erişilebilirlik seçeneğine girmelisiniz. Bu kısımda karşınıza hareketi azalt şeklinde bir seçenek çıkacak. Hareketi azalt seçeneğine tıkladıktan sonra ise cihazınızda açık olan animasyonları kolay bir şekilde kapatabilirsiniz.

Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra cihazınız üzerinden animasyonlar kapatılacaktır. Cihazınız üzerinden hareketi azaltarak animasyonları kolaylıkla kapatabilmeniz mümkün. iPhone animasyonları nasıl kapatılır? Yukarı yazmış olduğumuz adımları izleyerek kolay bir şekilde cihazınız üzerinden animasyonları kapatabilmeniz mümkündür.