iPhone Cihazları Arasında Fotoğraf Transferleri Nasıl Yapılır?

TAKİP ET

IPhone cihazları arasında fotoğraf transferleri nasıl yapılır? 2 iPhone cihazı arasında fotoğraf paylaşımı yapmak için 4 yöntem kullanılmaktadır.

IPhone cihazları arasında fotoğraf transferleri nasıl yapılır? 2 iPhone cihazı arasında fotoğraf paylaşımı yapmak için 4 yöntem kullanılmaktadır. Bu yöntemler; iCloud, iTunes, AirDrop ve Google Fotoğraflar uygulamalarıdır. iPhone cihazları arasında fotoğraf paylaşımını araştıranların birçoğu, fotoğrafın kalitesinde bozulma olmadan gerçekleştirilen yöntemi aramaktadır. Bu 4 yöntem ise, fotoğrafları paylaştırırken herhangi bir kalite kaybına uğratmamaktadır.

iCloud ile iPhone Fotoğraf Aktarma

Eski iPhone cihazlarındaki fotoğrafları yeni iPhone cihazlarına iCloud hesabı üzerinden aktarmak mümkündür. Böylelikle aktarılan fotoğraf aynı kalitede diğer cihazlara aktarılır. iCloud uygulaması iPhone fotoğraf aktarma işlemlerinde gönderilmek istenen fotoğraflar seçilir ve Apple hesabı üzerinden iCloud uygulamasına transfer edilir. Yeni iPhone cihazından aktarma yapılan Apple hesabı ile iCloud uygulaması açılarak fotoğraf transferi işlemi sağlanmış olmaktadır. Fotoğraflar için iCloud uygulamasında yeterli hafıza bulunmuyorsa, ücretli olarak depolama alanı elde edebilir, daha fazla fotoğraf transfer edebilirsiniz.

iTunes ile iPhone Fotoğraf Aktarma

iTunes uygulaması üzerinden iPhone cihazları arasında fotoğraf paylaşımı yapmak için öncelikle transfer edilmek istenen fotoğrafların iTunes uygulaması aracılığı ile bilgisayara aktarılması gerekir. Ardından fotoğraf aktarma işleminde kullanılan Apple hesabı üzerinden yeni iPhone cihazı iTunes uygulamasına bağlandıktan sonra fotoğraf aktarma işlemi tamamlanmaktadır. Bu yöntemin diğer yöntemlerden farklı ise, fotoğraf transfer işlemi yapılan 2 cihazın aynı Apple ID’nin kullanılması gerekmektedir.

AirDrop ile iPhone Fotoğraf Aktarma

Airdrop ile iPhone fotoğraf aktarma işleminin yapılması için, aktarma işleminin yapılacağı 2 cihazında 7 ve üzerinde iOS versiyonunun bulunması gerekmektedir.

Cihazın alt bölümünde bulunan kırmızı kare kısmına birkaç saniye basıldıktan sonra cihazın AirDrop özelliği açılmış bulunmaktadır. Ardından paylaşılmak istenen fotoğraflar seçilir ve paylaş seçeneğine basılır. Daha sonra açılan AirDrop kısmında paylaşılmak istenen kişinin cihaz adı seçilir ve aktarma işlemi başlatılır. Aktarma işleminin yapılması için diğer paylaşılmak istenen cihaz sahibinin paylaşımı onaylaması gerekir.

Google Fotoğraflar ile iPhone Fotoğraf Aktarma

Google fotoğraf uygulaması kullanılarak 2 iPhone cihazı arasında fotoğraf aktarma işleminin yapılması için, eski iPhone cihazındaki fotoğrafların Google Fotoğraflar uygulamasına gönderilmesi gerekir. Bu işlemin gerçekleştirilmesi için transfer işleminin yapılacağı 2 cihazda da uygulamanın yüklü olması gerekir. Yeni iPhone cihazından, fotoğrafların aktarıldığı Google Fotoğraflar uygulamasına aynı hesap ile giriş yapıldığında transfer işlemi tamamlanmış olmaktadır.

4 uygulamayı da kullanarak IPhone cihazları arasında fotoğraf transferleri nasıl yapılır? Diye merak edenler kalite kaybı yaşamadan fotoğraf aktarma işlemini yapabilirler.

iphone fotoğraf transferi airdrop