iPhone Garanti Sorgulama Nasıl Yapılır?

TAKİP ET

iPhone kullanıcıları tarafından merak edilen konulardan birisi de iPhone cihazların garanti sorgulaması oluyor. Öncelikle iPhone garanti sorgulama için iki farklı yöntem bulunuyor. Ancak en bilinen yöntem iPhone cihazlar da ''Ayarlar'' bölümü oluyor. Buradan sorgulama yaparak cihazın garantisi hakkında birkaç bilgi edinebilirsiniz. Peki, iPhone garanti sorgulama nasıl yapılır? diyorsanız eğer kısaca sizlere konu hakkında bilgi vermek isteriz.

iPhone kullanıcıları tarafından merak edilen konulardan birisi de iPhone cihazların garanti sorgulaması oluyor. Öncelikle iPhone garanti sorgulama için iki farklı yöntem bulunuyor. Ancak en bilinen yöntem iPhone cihazlar da ‘’Ayarlar’’ bölümü oluyor. Buradan sorgulama yaparak cihazın garantisi hakkında birkaç bilgi edinebilirsiniz. Peki, iPhone garanti sorgulama nasıl yapılır? diyorsanız eğer kısaca sizlere konu hakkında bilgi vermek isteriz.

iPhone telefonunuzun ‘’Ayarlar’’ kısmına tıklayın. Daha sonra açılan pencere de en üst kısımda ‘’Hakkında’’ seçeneğine tıklayarak ilerleyin. Cihazınıza ait tüm bilgiler karşınıza gelecektir. Bu bilgilerden özellikle ‘’Seri Numarası’’ kısmının hemen altında iPhone telefonunuza ait garantisi ile ilgili bilgiye ulaşacaksınız. Eğer garanti bilgisini ayrıntılı incelemek istiyorsanız ‘’Telefonla Destek’’ seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Eğer cihazın garanti süresi dolu ise satın alma işlemine sizleri yönlendirecektir.

Apple Kimliğini Kullanarak Garanti Sorgulama

Apple kimliği kullanarak garanti sorgulama işlemi oldukça basittir. Bunun için ilk önce Apple’ın resmi web sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. Aynı zamanda Apple kimliğiniz ile tüm iPhone ve Apple cihazların garanti sorgulama işlemi yapılabilmektedir. İşleme başlamadan önce mysupport.apple.com adresine tıklayın. Apple kimliğiniz ile beraber şifrenizi girin. Eğer açılan ekran da ‘’Aygıtlarım’’ seçeneği var ise tanımlı cihazları kolayca bulabilirsiniz. iPhone garanti sorgulama için iPhone cihazınızı seçin. Açılan sayfa da garanti ile ilgili her bilgiye ulaşacaksınız.

iPhone Garanti Kapsamını Kontrol Edebileceğiniz Siteler

iPhone garanti kapsamı sorgulama işlemi için önerilen iki site bulunuyor. Bunlardan ilki Apple Kapsam Kontrolü, ikincisi ise Garanti Kapsamını Denetle ( https://checkcoverage.apple.com) web siteleridir. Bu web siteler üzerinden iPhone veya Apple markaya ait her türlü cihazın garanti kapsamında olup olmadığı bilgisine erişim sağlanabilir.

Apple Kapsam Kontrolü ile sorgulama yapmak için Ayarlar>Genel>Hakkında seçeneklerine tıklayın. Daha sonra Seri Numarası’nın üzerine basarak kopyalayın. Ardından parantez içerisinde belirttiğimiz Garanti Kapsamını Denetle linkine tıklayarak seri numarasını yapıştırın. Bu işlemi Telefonla Teknik Destek veya Onarım ve Kapsamı doğrultusunda iPhone telefonunuzun garantisi hakkında bilgi dinebilirsiniz. Bu yazımızda iPhone garanti sorgulama nasıl yapılır? ile ilgili kısa ve önemli bilgilere yer verdik.