iPhone Kullananlara CSS Kod Tehlikesi

TAKİP ET

Günümüzde bu sorun ile karşılaşan kişiler "iPhone kullananlara CSS kod tehlikesi" konusu hakkında bilgi edinmeye çalışıyor.

Çoğu iPhone kullanıcısı karşılaştığı kod nedeni ile telefonlarının hata vermesinden bahsediyor. Apple gibi dünya markası büyük bir firmanın açık vermesi iPhone kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratıyor. Pek çok kullanıcı şuan için bir sıkıntı yaratmayacağını düşünüyor olsa da gelecek için CSS kod tehlike oluşturabilir. Bu sebepten dolayı iPhone kullanıcılarının bazıları Android'i tercih ediyor. Günümüzde bu sorun ile karşılaşan kişiler "iPhone kullananlara CSS kod tehlikesi" konusu hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. İlk olarak CSS kod nedir? sorusunu yanıtlayacağız. 

CSS Kod Nedir?

CSS kod, iPhone kullanıcılarını korkutan 15 satırlık farklı sembollerden oluşan bir yazı dizisidir. CSS kod'un açılımı Cascading Style Sheets (Basamaklı Stil Sayfaları) demektir. Bu kod çoğunlukla mesaj yolu ile iPhone kullanıcısına gidiyor. Özellikle bu yazıya tıklayan kullanıcılar telefonlarının donduğunu ve çöktüğünü söylüyor. Dolayısı ile CSS kod, iPhone cihazların donmasına ve yeniden başlatılmasına yol açıyor. İşletim sistemi cihaz da tüm kaynakları kullanıyormuş gibi algılıyor ve cihazı kitliyor.

CSS kod'a tıklanmadığı sürece cihaz kasmaz ve donmaz. Fakat iPhone cihazınıza gelen CSS kod'a tıklarsanız telefonunuzu yeniden başlatarak sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Bu doğrultuda CSS kod bilindiği gibi kötü amaçlı kullanılan bir kod değildir. Aynı zamanda verilerin çalınması durumu da mümkün değildir. Bu kod'un tek yaptığı işlev cihazı kitlemek oluyor. Cihazınızı yeniden başlatarak sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

CSS Kod İle iPhone Çökertme!

CSS kod verilerinizi çalmaz. Yalnızca iPhone cihazınızı yeniden başlatmanıza neden olmaktadır. Dolayısı ile kötü amaçlı kullanılan bir kod olmaması iPhone kullanıcılarını rahatlatıyor. 15 satırlık CSS kod cihazınızı çökertebilir. Bir güvenlik araştırmacısı tarafından yapılan açıklamaya göre iOS cihazlar da dondurup yeniden başlatabilen WebKit güvenliği açığı ortaya çıktı. Bu yüzden CSS kod verilerinizi çalmak yerine iPhone cihazı çökertiyor. 

CSS kod geldiği zaman kod'u açarsanız iPhone çöker, MacOS donar. Sabri Haddouche, güvenlik açığını kanıtlamak için 15 satır koddan oluşacak şekilde deneysel bir sayfa tasarladı. Kısa sürede yaptığı deneysel çalışma da iPhone çökmesi ve MacOS donması sorunu ile karşılaştı. iPhone kullananlara CSS kod tehlikesi olmadığı ve sadece cihazın donmasına neden olduğunu belirlendi. 

iphone css css kod iphone css kod