İphone SE 2020 Serisi Nasıl? 

TAKİP ET

İphone SE 2020 serisi, Apple İphone SE serisinin tasarım ve donanım özelliklerine göre üretilen uygun fiyatlı telefon seçeneklerinden biridir.

İphone SE 2020 serisi, Apple İphone SE serisinin tasarım ve donanım özelliklerine göre üretilen uygun fiyatlı telefon seçeneklerinden biridir. Apple Inc. Tarafından üretilen telefonlar, tüm modellerinde LCD ekran ile karşımıza çıkıyor. İphone SE 2020 modelinde de retina ekran özelliği sürdürülmüş ve aynı boyutlarla üretimi yapılmıştır. Bu seri, 2016 yılından bu yana üretilmeye devam etmektedir ve 2022 modeli de piyasaya sürülmüştür. 

İphone SE 2020 Model Özellikleri 

İphone SE telefonlarının tasarımları, donanımları ve yazılımları benzerlik göstermektedir. Büyük farklılıklar yaratmayan bu seriler, diğer serilerine göre daha uygun fiyatlarla satışa çıkmasından dolayı popülerlik kazanmıştır. Apple telefonları içerisinde popülerlik sıralamasına bakıldığında, İphone SE modelleri yedinci sırada yer almaktadır. İphone SE 2020 model telefonlarının temel özellikleri ise şu şekildedir: 

IPS LCD ekran türü 

Hızlı şarj özelliği 

LTE-A, DC-HSDPA, HSPA^+, UMTS bağlantı özellikleri 

64 ve 128 GB hafıza seçenekleri 

1334 x 750 telefon ekran çözünürlüğü 

A15 işlemci 

6 çekirdek 

240 video Fps değeri 

Ön kamera çözünürlüğü 7 

138,4 yükseklik

Bluetooth 5 

4.7 İnc ekran 

Beyaz, kırmızı, siyah gibi farklı renk seçenekleri de sunulan telefonların tasarımları, diğer serilere göre daha zarif olmasıyla dikkat çekiyor. Donanım özelliklerine bakıldığında ise İphone 11 serisine kadar olan telefonların özellikleri ile benzerlik göstermektedir. İphone 11 modelleri ile sıklıkla karşılaştırılan bu telefonlar, fiyat/performans açısından daha avantajlıdır. Ancak ekran özellikleri ve boyutlarından dolayı diğer Apple ürünlerine göre daha az satılmaktadır. 

İphone SE 2020 Model Alınır Mı? 

İphone, 1’den başlayarak 13’e kadar seri üretimine devam etmiş ve her yıl yeni serisini kullanıcılarına tanıtmıştır. Bunun dışında İphone SE serisi olarak üretimine devam ettiği modeller, 2016 yılından itibaren geliştirilmeye başladı. Bu telefonların tasarımları benzerlik gösterdiği gibi temel donanım özelliklerinde de büyük farklılıklar karşımıza çıkmıyor. Bugün İphone SE 2020 model almak istediğinizde, ortalama 5-6 yıl kadar kullanabiliyorsunuz. 

Tasarımlarına bakıldığında diğer telefonlarına göre kamera ve ekran özellikleri geride kalmasına neden oluyor. Ancak fiyatları ise İphone modellerine göre daha düşük olduğu için satın almak isteyenlere avantaj sağlıyor. Küçük ekran kullanmakla ilgili bir sorununuz olmadığında, alabileceğiniz en kaliteli ve düşük fiyatlı İphone telefonlarından biri olarak İphone SE serilerini tercih edebilirsiniz. 

İphone SE Mi, İphone 11 Mi? 

İphone SE 2020 modeller, İphone 11 modellerle karşılaştırılan telefon seçeneklerinden biridir. İphone 11 kadar kullanışlı olmasa da İphone SE, Apple telefonlarından olan beklentiyi karşılayacak donanım özelliklerine sahiptir. Sadece ekran özellikleri ve kameraları birbirlerinden farklı olmalarına neden oluyor. Ancak bu özellikler de birçok telefon kullanıcısının dikkat ettiği ilk seçenekler arasında yer alıyor. 

İphone SE 2020 modellerinin boyutları, SE modellerinin tümünde kullanılan standart ekran boyutlarıdır. Tasarımları da aynı şekilde köşeli ve biraz daha kalındır. İphone 11 ise ekran boyutu ve ince tasarımından dolayı daha çok tercih edilmektedir. 

İphone SE 2020 Nereden Alınır? 

İphone SE 2020 üretimi devam ettiği için Apple web adresi üzerinden sipariş oluşturabilirsiniz. Bunun dışında birçok teknoloji mağazasında da satışları devam etmektedir. İphone SE 2020 fiyatları satın alacağınız adreslere göre değişiklik gösterdiği için farklı adresleri incelemeye dikkat etmelisiniz. 

İphone SE 2020 Fiyatları Ne Kadar? 

İphone telefonlarının fiyatları, dolar endeksli olmasından dolayı değişiklik gösterir. Günümüzde İphone SE 2020 modellerinin fiyatı ortalama 10 bin TL’dir. İphone SE 2020 satışının yapıldığı farklı adreslerde 7-8 bin TL gibi uygun fiyatlarla da telefonları satın alabilirsiniz. 

iphone iphone se 2020 Apple