İPhone SE İşlemci Kaç Çekirdek?

TAKİP ET

İPhone SE İşlemci kaç çekirdek sorusunu bu yazıda yanıtladı.

İPhone SE İşlemci Kaç Çekirdek? Derseniz 6 cevabını alırsınız. Son teknoloji ürünü olan SE yeni versiyonu, A15 bionik işlemciye sahip. 5 nm fabrika süreci ile üretilen yeni nesil SE 6 tane çekirdeğe sahip. Bu çekirdeklerin iki tanesi yüksek frekanslıdır. İPhone SE İşlemci kaç çekirdek? Sorusu 2+4 toplam 6 çekirdek olarak cevaplanır.

Rakiplerine göre daha hızlı bir işlemciye sahip olan SE, ölçümlemelerde %50 fazla hızlı çıkmıştır. 64, 128 ve 256 GB kapasite seçenekleri bulunan SE modelinde 4.7 inçlik ekran büyüklüğü bulunuyor. Derinliği 7,3 mm uzunluğu ise 138,4 mm olan bu modelin 67,3 mm genişliği bulunuyor.

Çekirdek Sayısı Hızı Etkiler mi?

Cihazınızda bulunan çekirdek adedi işlemci hızını ve performansını direk olarak etkiler. A15 bionic çip sayesinde üstün verimli sınıfa giriyor. 2 adet performans çekirdeğinin yanı sıra 4 adet de verimlilik çekirdeği ile oldukça hızlı. Çekirdek sayısı hızı etkiler mi?

diyorsanız evet cevabını alırsınız. Ayrıca çekirdek sayısı hız dışında verimi de etkiler.
İPhone SE serisi IEC standardı dahilinde 30 dakikaya kadar suya mukavemeti ölçülmüştür. Bu ölçümler 1 metre derinlikte yapılmıştır. f/1.8 diyaframa sahip 12 MP kamerası ile profesyonel çekim imkanı sunuluyor. Focus pixels ile otomatik netleme gerçekleştiren SE modeli gece modunda hızlı video çekimi sağlamakta.

İPhone SE Touch ID Var mı?

Yeni nesil SE modeli ile rakiplerini geride bırakan İPhone, güvenli sunumu ile dikkat çekiyor. Ana ekran düğmesinin üzerinde sabit olarak bulunan parmak izi okuyucusu bunlardan birisidir. İPhone SE Touch ID var mı? derseniz, evet parmak izi sensörü var. Ayrıca yağlanmaya karşı ekran kaplaması sayesinde kirli ortamlarda da sensör çalışıyor.

Mobil ağ veya Wi-Fi destekli görüntülü arama imkânı sunan, FaceTime özelliği bütün modellerde bulunur. Görüntü netliği sağlayan 7 MP ön kamerası sayesinde net görüşme sağlanmaktadır. CPU kapasitesi ve modeli yanında çekirdek verimi cihazdaki bütün uygulamaları etkilemektedir. İPhone SE İşlemci kaç çekirdek? Sorusunun yanıtı bu yüzden önem taşır. SE modelinde 6 çekirdek bulunmaktadır.
 

iphone iphone se işlemci iphone se kaç çekirdek