iPhone X Cihazında Şarj Tasarrufu Nasıl Yapılır

TAKİP ET

iPhone X cihazında şarj tasarrufu nasıl yapılır? iPhone X cihazlarında son yıllarda üretilen OLED ekran özelliği sayesinde, eskiye göre daha yüksek oranda güç tasarrufu sağlamaktadır.

iPhone X cihazında şarj tasarrufu nasıl yapılır? iPhone X cihazlarında son yıllarda üretilen OLED ekran özelliği sayesinde, eskiye göre daha yüksek oranda güç tasarrufu sağlamaktadır. Bunun yanı sıra iPhone X cihazlarının günlük kullanımda, şarj sürelerinin daha uzun olmasının sağlanabileceği birkaç yöntem bulunmaktadır.

1.    Karanlık Duvar Kâğıdı

iPhone X cihazlarınızı kullanırken, duvar kâğıtlarınız ne kadar karanlık alana sahip olursa o kadar fazla güç tasarrufu sağlamış olursunuz. Desenli, çok renkli ve hareketli duvar kâğıtları, telefonların fazla güç harcamasına sebep olmaktadır. Bundan dolayı karanlık duvar kâğıdı seçebilir, ya da karanlık alanları fazla olan duvar kâğıtlarını tercih ederek daha fazla güç tasarrufu sağlayabilirsiniz.

2.    Karanlık Mod Kullanımı

iPhone X cihazlarınızı karanlık mod ile kullanırsanız, güç tasarrufu sağlayabilirsiniz. Karanlık mod kullanmadığınız zaman cihaz enerjisinin birçoğunu piksellere harcayarak, güç kaybına sebep olmaktadır.

3.    Smart Invert ile Gizli Karanlık Mod

Smart Invert gizli karanlık mod servisi, iPhone X cihazlarındaki arayüz renklerinin ters çevrilerek gizli karanlık moda geçmesi sağlanmaktadır. Gizli karanlık modu iPhone X cihazlarında aktif etmek için ayarlar bölümünden erişilebilirlik kısmına gelip, ekran uyumunu seçmeniz gerekmektedir. Bu özellik açıkken resim veya videolarınızın renklerinde herhangi bir değişiklik veya bozulma olmaz.

4.    Güç Tasarrufu Sağlayan Ayarlar

iPhone X güç tasarrufu sağlayan ayarlar sayesinde cihazınızın şarjı daha uzun süre gidebilir. Bunun için; ekran kapama süresini azaltma, ekran parlaklığını kısma, klavye ve titreşim sesi kapama, yüksek pil kullanımı olan uygulamaları kapama ve pil optimizasyonu ayarlarını uygulayabilirsiniz.

5.    Gereksiz Uygulamaları Kaldırma

iPhone X cihazınızı kullanırken, arka planda açık kalan uygulama varsa onları kapatmayı ihmal etmemeniz gerekmektedir. Çünkü iOS cihazlarının arka planda çalışan uygulamalar şarj kullanımında epey enerji harcamaktadır. Arka plandaki kullanmadığınız uygulamaları kaldırarak şarjınızın daha uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.

6.    Arka Plandaki Sayfaları Kapatma

iPhone X cihazınızın şarj tasarrufunu sağlamak için yapmanız gereken ilk uygulama, arka planda bulunan sayfaları temizlemektir. Aynı anda çok sayfayı açık tutan cihazın odak noktası çok fazla bölünerek, yüksek enerji kaybına neden olmaktadır. Sizlerde arka planda açık kalan sayfalarınız varsa onları temizleyerek güç tasarrufu sağlayabilirsiniz. Bu adımları uygulayarak iPhone X cihazında şarj tasarrufu nasıl yapılır? Sorununuzun çözümünü bulabilirsiniz.

iphone iphone x şarj tasarrufu