İphone XS Max Sağlam Mı?

TAKİP ET

İphone XS Max serisi çıktığında, su geçirme sorunu ve çabuk kırılmasına yönelik şikayetler oluşturulmuştu. Bu nedenle telefonu satın almak isteyenler, bir kez daha düşünme gereği duyuyor. İphone XS Max, İphone telefon modelleri arasında oldukça beğenilen ve satış hacmi son derece yüksek olan modellerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

İphone XS Max serisi çıktığında, su geçirme sorunu ve çabuk kırılmasına yönelik şikayetler oluşturulmuştu. Bu nedenle telefonu satın almak isteyenler, bir kez daha düşünme gereği duyuyor. İphone XS Max, İphone telefon modelleri arasında oldukça beğenilen ve satış hacmi son derece yüksek olan modellerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

İphone XS Max Özellikleri Nelerdir?

İphone XS max serisi, 12 Eylül 2018 tarihinde tasarlanan ve satışa sunulan Apple Ins ürünüdür. XS Max özellikleri bakımından, XS serisi ile hemen hemen aynıdır. Ekran özellikleri ve boyutları farklılık gösteren bu telefonlar, X serisine benzer bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Renk seçenekleri de yine X serisinde olduğu gibi siyah, uzay grisi gibi renklerle satılıyor. Telefonun temel özellikleri şu şekilde:

77,4 mm genişlik

157,5 mm uzunluk

7,7 mm derinlik

208 gram ağırlık

Super Retina HD ekran

6.5 inç OLED Multi-Touch tam ekran

2688 x 1242 piksel çözünürlük

Parmak izine dayanıklı

Yağ tutmayan ekran kaplama özelliği

60529 sayılı IEC standardı kapsamında 30 dakikaya kadar 2 metre derinlikte suya, toza ve sıçramalara karşı dayanıklılık

A12 Bionic çip

12 MP geniş açı ve 12 MP telefoto çift kamera

Gelişmiş bokeh efektine sahip portre modu

Kestirmeleri çalıştırmak için ses kullanma özelliği

İphone X serisine göre 1,5 saat daha uzun şarj özelliği

Kablosuz ve hızlı şarj özellikleri

USB üzerinden bilgisayar ve güç adaptörü ile şarj etme özelliği

İphone XS max serisinde dikkat çeken bir diğer özellik, çift sim desteğiydi. Nano SIM ve eSIM destekleyen telefonların bu özelliği, maalesef ülkemizde kullanılamamaktadır. Bunun dışında İphone telefonlarının kendine has birçok özelliği vardır. Siri, Apple TV, Apple music gibi uygulamalar, İphone telefonlarının tamamında bulunmaktadır. Bu seride eski serilerinden farklı olarak çeviri uygulaması mevcuttur. Ancak çeviri dilleri içerisinde Türkçe yer almamaktadır.

İphone XS Max Mı, XS Mi?

İphone XS Max modeli ile XS modeli, aynı tarihte tanıtıldığı ve aynı sürede satışa sunuldu. İki telefonunun temel özelliklerine bakıldığında birbirleri ile tamamen aynıdır. Sadece XS max, daha büyük bir ekran tasarımına sahiptir. Ekran tasarımında, köşelerin yuvarlak kesimleri, 12 ve 13 serilerine göre daha zarif görünmesini sağlamıştır. Telefonların fiyatları da yakın olduğu için sadece büyük ekran özelliği isteyenler, XS max telefonları tercih etmektedir.

İphone XS Max Çabuk Kırılır Mı?

İphone X serileri içerisinde İphone XS Max farkları ekran özelliklerinde karşımıza çıkmaktadır. Aynı zamanda bu telefonların kasaları, paslanmaz çelikten üretilmektedir. Çabuk kırılma sorununa dair şikayetler oluşsa da son derece dayanıklı telefonlar olduğunu söylemek mümkün. Kullanıma bağlı olarak yaşanan kırılmalarda da, İphone garanti kapsamında değerlendirebildiği için ciddi sorunlar yaşanmamaktadır.

İphone XS Max Su Geçirme Sorunu Var Mı?

XS max su geçirme sorunu yönünde şikayetler oluşturulduğu için bir süre konuşulmuştu. Ancak su geçirme sorunu, bazı telefonlarda görülen, garanti kapsamında değerlendirilen sorunlardan biridir. Telefonlar suya, sıçramalara ve toza karşı dayanıklıdır. İphone modelleri içerisinde en dayanıklı ve sağlam telefonlar olmasından dolayı kullanımına dikkat edildiği sürece sorun yaşanmaz.

İphone XS Max Fiyatları

İphone XS Max serisinin fiyatları, dolara bağlı olarak değişiklik gösterdiği gibi satın alacağınız adreslere göre de değişiklik göstermektedir. Üretimi devam ettiği için Apple mağazalarından satın alabilir, daha uygun fiyat seçenekleri ile almak isterseniz teknoloji mağazalarını tercih edebilirsiniz. İphone XS Max fiyatları günümüzde ortalama 10-15 bin TL aralığındadır.