İpsala Sınır Kapısı Yeniden Açıldı

TAKİP ET

Yunanistan'daki yangınlar nedeniyle kapatılan İpsala Sınır Kapısı açıldı

Yunanistan'da devam eden yangınlar sebebiyle trafiğe kapatılan İpsala Sınır Kapısı, araç giriş çıkışına açıldı. Dedeağaç kentinde dün çıkan yangın nedeniyle Yunanistan'ın bölgede acil durum ilan etmesinin ardından Edirne Valiliği de İpsala Sınır Kapısı'ndan geçişlerin durdurulması kararını almıştı.

İpsala'nın kapatıldığı haberini alanlar, Yunanistan'a giriş yapmak için Pazarkule Sınır Kapısı'na yönelmişti. Pazarkule'de bu nedenle yoğunluk oluştu.

Yunanistan'daki Yangın Sebebi ile İpsala Sınır Kapısı Kapatıldı

Ticaret Bakanlığı Yunanistan'daki yangın nedeniyle faaliyetleri geçici olarak durdurulan İpsala Gümrük Kapısı'nın yeniden hizmet vermeye başladığını duyurdu.

Bakanlık, X'ten yaptığı paylaşımda, Yunanistan'ın Dedeağaç kentinde çıkan yangın sebebiyle geçici olarak faaliyetlere ara verilen İpsala Gümrük Kapısı ve Yunanistan tarafında bulunan Kipi Gümrük Kapısı'nın yeniden hizmet vermeye başladığını bildirdi.

Edirne Valiliğinden yapılan açıklamada da Yunanistan'da yangınların devam ettiği, İpsala Sınır Kapısı'na bağlantılı otobanın ulaşıma kapalı olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, "Yan yollarla ulaşımın sağlanabileceği ancak yan yolların tekrardan kapanma riskinin devam ettiği bilgisi alınmıştır. Bu nedenle, İpsala Sınır Kapımızdan giriş ve çıkışlar kontrollü bir şekilde yapılabilmektedir" ifadelerine yer verildi.

ipsala ipsala sınır kapısı yunanistan yangın