Irak Başbakanı'nın Evine SİHA Saldırısı

TAKİP ET

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin evine SİHA saldırısı gerçekleştirildi.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin evine silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırı gerçekleştirildi. Başbakan Kazımi'nin saldırıyı yara almadan kurtulduğu aktarıldı.

Saldırının bildirildiği, Irak devletine bağlı Güvenlik Medya Ağı tarafından yapılan açıklamada, Başbakan Kazımi'nin başkent Bağdat'ta Yeşil Bölge'de bulunan evinin silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile hedef alındığı belirtildi.

Bunun yanında açıklamada Başbakan Kazımi'nin saldırıyı yara almaksızın atlattığı ve sağlık durumunda bir sorun olmadığı ifade edildi. 

Kurumun açıklamasında güvenlik güçlerinin teyakkuzda olduğu aktarıldı. Saldırıya uğrayan Başbakan Kazımi ise resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Ben iyiyim, ailemin yanındayım. Herkesi sakin olmaya ve soğukkanlı kalmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yayılmacı İran rejimine yakınlığıyla bilinen Fetih Koalisyonu ve Haşdi Şabi destekçileri seçim sonuçlarına itiraz etmiş ve Şii milis gücü Asayib Ehlihak Hareketi lideri Kays Hazali, Başbakan Kazımi'yi tehdit etmişti.

Irak Başbakanı'nın Evine SİHA Saldırısı iran milis gücü şii lideri kays hazali tehdit etmişti