Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Geri Adım Attı: Pulların Resmiyeti Yok

TAKİP ET

IKBY'nin Papa'nın Irak ziyareti anısına bastırılan ve Türkiye'nin güneydoğusunu da içine aldığı görülen sözde Kürdistan haritası bulunan pulu basma planı iptal oldu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Papa'nın Irak ziyareti anısına bastırılan Sivas’tan Kars’a, Hatay’dan Hakkari’ye kadar olan bölgenin sözde 'Kürdistan toprağı' olarak gösterildiği pul ile ilgili açıklama yaptı.

Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, IKBY'nin ülkemizdeki bazı kentleri de içeren bir haritanın resmedildiği ve ülkemizde büyük bir tepkiye sebep olan pul bastırma planının onaylanmadığını açıkladı.

IKBY Dış İlişkiler Sorumlusu Sefin Dizeyi de, pulların bir resmiyeti olmadığını ve hükümet tarafından yaptırılmadığını söyledi. Dizeyi, "Bu tasarımları taslak olarak bazı arkadaşlar yaptılar ama bunun resmiyeti yok. Hükümet tarafından yapılmamış bir meseledir" diyerek pulların yetkili makamlara hediye olarak tasarlandığını, basımı için bazı kriterlere uygun olması gerektiğini vurguladı.

Hassasiyetinizi Biliyoruz

Sefin Dizeyi, "Türkiye'nin, İran'ın, bölge halkının hassasiyetini biliyoruz. Bizim bölgedeki ülkelerle, komşu ülkelerle son derece samimi ve dostane ilişkimiz oldu, olacak. Bu tür hususlarla ilişkilere zarar vermekten yana değiliz" dedi ve alınacak kararın, komşu ülkelerin toprak bütünlüklerine saygı çerçevesinde olacağını ekledi.

ırak bölgesel kürt yönetimi pul papa resmiyet sefin dizeyi