Irak Meclis Başkanı Halbusi'nin Evine Füze Atıldı: Erşat Salihi'den Kınama

TAKİP ET

Irak Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi'nin evine füze saldırısı düzenlendi.

Irak Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi'nin Enbar vilayetinin Garma ilçesinde bulunan evine füze saldırısı gerçekleştirildi. Garma vilayetinde 4 noktaya füzeli saldırı yapılırken hedeflerden biri Halbusi'nin evi idi.

Halbusi 9 Ocak'ta yapılan seçimle Irak Meclisi tarafından ikinci kez Meclis Başkanı seçilmiş, seçimin yasal olmadığına ilişkin itirazların Anayasa Mahkemesi tarafından reddedilmesi üzerine Şii gruplar Halbusi'nin seçildiği oylamaya katılmamıştı. Aradan iki hafta geçtikten sonra Halbusi'nin konutu füzeli bir saldırı ile hedef alındı.

Erşat Salihi'den Açıklama

Irak Türkmen Cephesi eski lideri olan ve halihazırda Kerkük Milletvekili olarak Irak Türklerinin haklarını müdafaa eden Erşat Salihi ise saldırıya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Meclis'teki Türkmen Grubu adına Garma şehrini ve Meclis Başkanı Sayın Muhammed el-Halbusi'nin evini hedef alan saldırıyı kınıyor ve terör karşıtı tavrımızı bir kez daha yineliyoruz.

Ve Irak'taki tüm siyasi güçlerin liderlerini ülkenin egemenliğini ve istikrarını korumak ve Irak çatısı altında herkesin haklarını garanti eden yeni bir ulusal sözleşme ortaya çıkarmak için çalışma çağrısı yapıyoruz."

ırak meclis başkanı halbusi füze saldırısı erşat salihi