Irak'ta Gerilim Tırmanıyor: Sadr Yanlıları, Şii Gruplar ve Güvenlik Güçleri Arasında Çatışma

TAKİP ET

Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'ın siyaseti bırakma kararının ardından patlak veren protestolar sırasında 2 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi de yaralandı.

Irak’ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr’ın siyaseti bırakma kararının ardından Bağdat'ta şiddet giderek tırmanıyor.

Başkent Bağdat’taki Yeşil Bölge’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı basan Sadr destekçileri, güvenlik güçlerinin göz yaşartıcı gaz ve havaya ateş ederek müdahale etmesinin ardından saraydan çıkarıldı.

Olaylarda 2 kişinin hayatını kaybettiği, 19 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Sadr destekçileri ile İran destekli grupların destekçileri ise Yeşil Bölge’nin dışında karşı karşıya gelerek birbirlerine ateş açtılar.
   


Sokağa Çıkma Yasağı


Sadr destekçilerinin Yeşil Bölge’yi basmasının ardından Bağdat’tın ardından ülke genelinde de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, yerel saatle 19.00’dan itibaren bir sonraki duyuruya kadar ülke genelinde sokağa çıkma yasağının uygulanacağı duyuruldu.


Cumhurbaşkanından İtidal Çağrısı


Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, yazılı açıklama yaparak tüm tarafları itidale çağırdı. Salih, barışçıl protestonun meşru bir hak olduğunu ancak devlet kurumlarını sekteye uğratmanın tehlikeli bir gelişme olduğunu dile getirerek, Sadr destekçilerinin devlet kurumlarından çekilmesini istedi.

 

ırak Mukteda es-Sadr mukteda sadr sadr grubu sadr sadr hareketi