Irak'taki Saldırıyı Kürtçü Terör Örgütü PKK'nın Düzenlediği Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Irak'ın kuzeyinde düzenlenen saldırıyı PKK'nın yaptığı ortaya çıktı.

Irak'ın kuzeyinde bulunan Dohuk kenti yakınlarında bir köye düzenlenen saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiği, 22 kişinin ise yaralandığı belirtiliyor. Yaralıların turist olduğuna yönelik iddiaların yanı sıra bölgeye mesire için gelen Iraklılar olduğu iddiaları da dile getiriliyor.

Saldırıyı Türk ordusunun gerçekleştirdiği iddialarının ardından Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği önünde toplanan protestocularla güvenlik güçleri arasında arbede çıktı. Irak Türklerinden gazeteci Reşat Salihi, Necef'te bulunan Türkiye Vize Başvuru Merkezi'ne saldırı düzenlendi ve merkezin kapısındaki Türk bayrağı indirildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada yapılan saldırıda ilk belirlemelere göre 8 kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Hayatını kaybedenlere rahmet ve dost ve kardeş Irak halkına taziye dilekleri iletilen açıklamada Türkiye'nin sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısında olduğu belirtilerek "Türkiye terörle mücadelesini uluslararası hukuka uygun şekilde, sivillerin, sivil altyapının, tarihi ve kültürel varlıklar ile tabiatın korunmasına azami hassasiyet göstererek yürütmektedir. Masum insanları hedef alan ve terör örgütü kaynaklı olduğu değerlendirilen bu gibi saldırılarla ülkemizin terörle mücadeledeki haklı ve kararlı tutumunun hedef alındığı kıymetlendirilmektedir. Türkiye gerçeğin açığa çıkması noktasında her türlü adımı atmaya hazırdır. Irak hükümeti yetkililerini hain terör örgütünün söylem ve propagandasının etkisi altında açıklamalar yapmamaya, bu elim hadisenin gerçek faillerinin açığa çıkarılması için iş birliği yapmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

ırak saldırıyı kürtçü terör örgütü pkk düzenlediği ortaya çıktı reşat muhtar