Irak, Türkiye'den Özür Talep Etti: Iraklılar Türk Bayraklarını Ayaklar Altına Aldı

TAKİP ET

Irak'ın Necef kentinde Türkiye karşıtı protestolar sürüyor.

Irak'ın kuzeyinde bulunan Dohuk kenti kırsalında bulunan bir köye yapılan saldırıda 8 (bazı kaynaklara göre 9) kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Kürtçü terör örgütü PKK'ya yakın kaynaklar saldırıyı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığını iddia etti.

Irak'ın Necef kentinde protestocular Türkiye'nin Vize Başvuru Merkezi önünde asılı olan Türk bayrağını indirdi. ayrıca Bağdat Büyükelçiliği önünde toplanan protestocularla güvenlik güçleri arasında arbede çıktı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama

Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada masumları hedef alan saldırının terör örgütleri kaynaklı olduğu belirtildi. Açıklamada  "Irak hükümeti yetkiliiilerini hain terör örgütünün söylem ve propagandasının etkisi altında açıklamalar yapmamaya, bu elim hadisenin gerçek faillerinin açığa çıkarılması için iş birliği yapmaya davet ediyoruz" denildi.

Irak'taki Saldırıyı Kürtçü Terör Örgütü PKK'nın Düzenlediği Ortaya Çıktı

Irak'tan Özür Talebi

Irak Türklerinden gazeteci Mustafa Kemal Yılmaz'ın aktardığına göre Irak Ulusal Güvenlik Konseyi, Türkiye'yi resmi olarak özür dilemeye ve askeri güçlerini Irak topraklarından çekmeye çağırdı.

Emekli Subaylar Pençe-Kilit Operasyonu'nu Değerlendirdi


Necef kentinde toplanan Kürt ve Arap protestocular Türk bayraklarını ve Erdoğan posterlerini ayaklar altına aldı.



ırak türkiye özür talep etti ıraklılar türk bayraklarını ayaklar altına aldı kürt arap