Irak Türkleri Yok Sayılıyor: Türkmenler Hastaneye Gittikleri Zaman 'Kürt' Olarak Kaydediliyor

TAKİP ET

Türkmeneli'nde hastaneye giden Türkler, IKBY yönetimi tarafından kayıtlara "Kürt" olarak geçiliyor.

Irak'ın kuzeyinde ABD işgaliyle birlikte kurulan Irak Kuzey Bölgesel Yönetimi'nin Irak Türklerine yönelik ırkçı, faşizan yaklaşımı sürüyor.

Dün, hayatını kaybeden Türkmen bestekâr Muhammed Ahmed Erbilli'nin cenaze töreninde Erbilli'nin tabutunun üzerinde yer alan Türkmeneli bayrağı kaldırılmış, yerine IKBY bayrağı konulmuştu.

Türkmen Sanatçı Muhammed Ahmed Erbilli'nin Tabutuna Türkmeneli Bayrağının Sarılmasına IKBY Yetkilileri Karşı Çıktı


Türkmen gazeteci Mustafa Kemal Yılmaz, IKBY'nin Türk kimliğini yok saymasına ilişkin dikkat çekici bir örneği yazdı.

Irak Türkleri Kayıtlara "Kürt" Olarak Geçiriliyor

Yılmaz "Irak Türkleri, Erbil, Süleymaniye ve Duhok gibi IKBY kontrolü altında bulunan bölgelerde hastaneye gittikleri sırada kayıtlara "kürt" olarak yazılmaktadır. Irak devleti ve Irak Kuzey Bölgesel Yönetimi çok ulusludur. Bunu ne de Irak'ın en büyük 3. ve IKBY'nin en büyük 2. etnik ulusu olan Irak Türkleri'nin kimliği silinerek resmi kayıtlara "kürt" olarak geçilmektedir" ifadelerini kullandı.

"Yavaş Yavaş Zemini Hazırlıyor"

Diktatör Saddam Hüseyin döneminde de benzer uygulamaların yapıldığını belirten Yılmaz, her türlü etnik unsur yazılırken Türklerin sayısının görmezden gelindiğini belirterek "Aynı şeyi bugün IKBY yapıyor. Bölgesel yönetim, devletleşme adımı atmakta ve halen referandumu savunmaktadır. Yani kimse Bölgesel Yönetimin bağımsızlıktan vazgeçtiğini düşünmesin. Yavaş yavaş zemini hazırlıyor. Devletleşmenin en güzel örneği bugün Sınır'da yapılıyor. Çok basit belgelerle herkes görebilir bunu. Gündemde kalması için belli aralıklarla yeni belgeler sunacağım" dedi.

Yılmaz hastanelerde Türkmenlerin kimliğinin Kürt olarak kaydedilmesi olayını Irak Türkmen Cephesi'nden ihraç edilen Azad Küreci adlı milletvekilinin Irak Kuzey Bölgesel Yönetimi Yerel Meclisi'ne taşıdığını aktardı.

ırak türkleri yok sayılıyor türkmenler hastaneye gittikleri zaman kürt olarak kaydediliyor