Irak Türkmen Cephesi Başkanı'ndan Kerkük Seçimleri Açıklaması: İlk Talebimiz Türkmen Vali

TAKİP ET

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, Kerkük seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta Kerkük'te 18 yıl aradan sonra seçimler düzenlenmiş, seçim sonucunda Türkmenler ve Araplar oyların çoğunluğunu almıştı. Açıklanan sonuçlara göre Türkmenler ve Araplar 297.950 oy almış, Kürtler ise 210.742 oyda kalmıştı.

Kerkük'te Seçim Sonuçlarına Göre Araplar ve Türkmenler Çoğunlukta

Düzenlenen seçimlerin ardından Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan açıklamalarda bulundu ve Kerkük hükümetinin kurulmasıyla ilgili gerçekleştirilecek müzakerelerdeki ilk taleplerinin Türkmen vali olacağını ifade etti. Kerkük'te güvenlik dosyasının kırmızı çizgileri olacağını belirten Turan "2017 öncesi durumun geri dönmesine izin vermeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

"Kerkük seçim sonuçları, yerel bir hükümeti tek başına bir tarafın kuramayacağını kanıtladı." açıklamasını yapan Hasan Turan, Türkmenlerin kararının tüm Türkmen güçleri ve partileriyle beraber alınacağını belirtti. 

Kerkük'te kurulacak yönetimle ilgili de açıklamalarda bulunan Turan"Planımız, yönetimin %32'sinde ortaklık ve üst düzey görevlerin dönüşümlü uygulanmasıdır." ifadelerini kullandı.

kerkük seçim ırak türkmen cephesi açıklama