Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Irak Milletvekili Erşat Salihi: İran Türkmeneli Bölgesi Üzerinde Siyaset Uygulamaya Koyuldu

TAKİP ET

Erşat Salihi, İran'ın Türkmen coğrafyası üzerinde farklı bir siyaset uygulamakta olduğunu söyledi.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Irak Milletvekili Erşat Salihi, İran'ın Türkmen coğrafyası üzerinde kurmaya çalıştığı siyasi baskıya yönelik açıklamalarda bulundu.

Salihi, ''İranlılarla sürekli görüşüyoruz ve 'biz size çok yardımcı olduk' diyoruz. İran'a karşıt olan muhalif halk gruplarının Irak'tan çıkartılmasında benim büyük rolüm var. İran Büyükelçisi ve İran'dan gelen heyetlerle ortaklaşa yaptık bunu ama artık gelin PKK'yı da beraber çıkartalım. Irak hükümeti, İran Büyükelçiliği ve İran yanlısı taraflara da 'burada ılımlı bir siyaset yapmamız lazım' diyorum. İran artık Türkmen coğrafyası üzerinde farklı şekillerde siyaset uygulamakta, bu olmamalı. İran, Türkmen coğrafyasına destek vermek isterse ve orada istikrar sağlamayı düşünürse merkezi Irak hükümeti üzerinden yapması lazımdır. Bir gün orada herkes silahlı güce sahip olabilir ama biz gelip Türkmenlerin içinde mezhepsel bir proje ekersek, Kuzay Irak yönetimiyle istikrarsızlığa düşersek ve İran kürt partilerinin bir kısmına destek verirse bunu kimse inkar edemez. Kürdistan Yurtseverler Partisi, İran tarafından destekleniyor bunu biliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

İran'ın uyguladığı politikayı eleştiren Salihi, İran'ın Türkmenler içerisinde mezhepsel bölünme ekmemesi gerektiğini de vurguladı.

ırak iran türkmen türkmeneli erşat salihi