Irak Türkmen Cephesi'nden Açıklama: PKK Terör Örgütünün Türkmen Halkını Hedef Aldığı Açıkça Ortaya Çıkmıştır

TAKİP ET

Türkmen gazeteci Mustafa Kemal Yılmaz, Kürtçü terör örgütü PKK'nın öldürdüğü Türkmen liderlerin üzerine, Irak Türkmen Cephesi (ITC) tarafından yapılan açıklamayı paylaştı. Yılmaz'a aktardığına göre açıklamada, "Defalarca uyardığımız PKK terör örgütünün Kerkük'te aktifleştiği ve Türkmen halkı ve ileri gelen şahsiyetleri hedef aldığı açıkça ortaya çıkmıştır" ifadeleri yer aldı.

Türkmen gazeteci Mustafa Kemal Yılmaz, Türkmen liderlerinin Kürtçü terör örgütü PKK'nın tarafından katledilmesi üzerine Irak Türkmen Cephesi (ITC) tarafından yapılan açıklamayı paylaştı.

Yılmaz'a aktardığına göre açıklamada, "Defalarca uyardığımız PKK terör örgütünün Kerkük’te aktifleştiği ve Türkmen halkı ve ileri gelen şahsiyetleri hedef aldığı açıkça ortaya çıkmıştır" ifadeleri yer aldı.

Irak Türkmen Cephesi Eski Güvenlik Dairesi Müdürü Ahmet Tahir İsmail, Bombalı Saldırı Sonucunda Şehit Oldu

Yılmaz'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

Irak Türkmen Cephesi son gelişmeler hakkında bildiri yayınladı;

"Defalarca uyardığımız PKK terör örgütünün Kerkük’te aktifleştiği ve Türkmen halkı ve ileri gelen şahsiyetleri hedef aldığı açıkça ortaya çıkmıştır.

Kerkük Polis Komutanlığını Türkmen halkının ve sorumlularının can güvenliğinden sorumlu tutmaktayız.

Yaşasın Irak...Yaşasın Türkmenler...

Şehitlerimizin kanı Irak’ın birlik garantisidir...

Türkmen halkı olarak Kerkük ve Irak’ın güvenliğini korumak için tüm yasal yollara başvuracağımızı ve Türkmen şehitlerinin kanının tüm siyasi itibarlardan üstün ve tartışılmaz olduğunu bildirmekteyiz."

Irak türkmen cephesi erşad salihi pkk