Irak'ın Kuzeyindeki İnlerinde Saklanan 4 PKK'lı, Şanlı Türk Askerine Teslim Oldu

TAKİP ET

Mehmetçiğin Irak'ın kuzeyindeki Avaşin'de, 1917 rakımlı tepeye düzenlediği nokta operasyonda inlerinde saklanan Kürtçü terör örgütü PKK mensubu 4 teröristin silahlarını bırakarak teslim olduğu anlar kameralara yansıdı.

Milli Savunma Bakanlığından edinilen bilgilere göre, Irak'ın kuzeyindeki terörist gruplarının hedef alındığı Pençe serisi operasyonlarından Pençe Yıldırım Harekatı planlandığı gibi sürdürülüyor.

Irak'ın kuzeyindeki Avaşin bölgesinde teröristlerin mağaralarına tek tek giren Mehmetçik, sahadan aldıkları istihbarat, insansız hava araçlarının tespiti ve yakalanan teröristlerin ifadelerine göre nokta operasyonlar yapmaya devam ediyor.

Bu operasyonlar kapsamda Avaşin'deki 1917 rakımlı tepede bir mağaranın teröristlerce silah deposu olarak kullanıldığının belirlenmesinden sonra şanlı Türk askeri bahsi geçen bölgeye nokta operasyonu düzenledi.

Kayalık ve zorlu bir bölgede bulunan mağaranın yakınına 'helikopterlerle indirme harekâtı' gerçekleştiren komandolar, oldukça kısa bir sürede çevreyi kontrol altına almayı başardı.

Silahlarını Bırakıp Türk Askerine Teslim Oldular

Mehmetçik, kendi güvenliğini de sağladıktan sonra mağaradaki teröristlere "teslim ol" çağrısında bulundu. Kaçacak başka yer kalmadığını anlayan teröristler, silahlarını bırakarak teslim oldu.

4 terörist, gerekli güvenlik önlemleri sağlanmasından sonra komandolar tarafından teslim alındı. Aralarında kadınların da bulunduğu teröristlere Türk askeri tarafından su verilirken mağaradaki aramalarda çok sayıda silah ve mühimmat bulundu.

Küçük bir boşluktan girilen mağarada birçok bölüm göze çarptı. Odalara bölünmüş mağarada, teröristlere ait 2 doçka ile silaha ait sehpa; 7'si kalaşnikof, biri M-16 ve biri de keskin nişancı olmak üzere 12 tüfek; 2 biksi makineli tüfek, 2 roketatar ve bunlara ait çok sayıda mühimmat ile bir kutu el bombası, telsizler, 2 oksijen tüpü ile tıbbi malzeme ele geçirildi.

pkk kürt terör terörist asker Türk Mehmetçik operasyon Irak Iraq silah Türk askeri pençe pençe harekatı