Iraklılar Türkleri Hedefe Koydu: Türkmen Gazeteciye Tehdit

TAKİP ET

Iraklılar gemi iyice azıya aldı.

Irak'ın kuzeyinde bulunan Zaho'da meydana gelen saldırıda siviller hayatını kaybetti. Saldırıyı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçekleştirdiği iddiası, Irak'ı ayağa kaldırdı.

Irak hükümeti, Türkiye'den özür talep ederek tüm güçlerini Irak topraklarından çıkarmasını talep etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise saldırıyı Türkiye'nin yaptığı iddialarını reddederek olayın açığa çıkarılması için Irak hükümetiyle ortak çalışma yürütülmesi çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Dohuk'taki Saldırı Hakkında Açıklama


Bununla birlikte Irak'ın başkentindeki büyükelçiliğimize protestocular saldırdı. Şii dini liderlerin çağrılarıyla büyükelçiliğe girmeye çalışan saldırganlarla güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşandı.

Türk Bayrakları Ayaklar Altına Alındı

Irak'ın muhtelif kentlerinde Türk bayraklarını ayaklar altına alan Araplar, Bağdat'taki eski Türk Büyükelçiliği binasına girerek Türk bayrağını indirdi ve yaktı.

Irak'ta Türk Karşıtı Protestolar Devam Ediyor: Eski Türk Elçiliği Binasındaki Türk Bayrağı İndirildi

Türk Gazeteci Tehdit Edildi

Tüm bunların ardından Irak Türkü gazeteci Mustafa Kemal Yılmaz, tehdit edildiğini açıkladı. Zaho'da sivilleri hedef alan ve ardından Türkiye'nin suçlandığı saldırıdan Kürtçü terör örgütü PKK'nın sorumlu olduğunu söylemesi nedeniyle tehdit edilen Mustafa Kemal Yılmaz, şu açıklamayı yaptı:

"Sosyal medyada başlayan bu saldırılar gecikmeden gerçek hayata geçecektir. Kimse Irak Türklerinin can güvenliğini garanti edemez. Dün olduğu gibi bugün de sosyal medyada Türkiye 'casusluğu/köpekliği' suçlamaları ve hakaretleri ile hedef haline gelmemiz bize Saddam'ın fikirleri ile ölmediğini gösterir. 

Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti'den güvenlik talep etmemiz en doğal hakkımızdır. Irak'ta yaşayan her Türk, Türk düşmanı Iraklılarca birer hedeftir. Bana yapılan tehdit ve hakaretler arasında 'Osmanlı artığı' sözü aslında her şeyi özetliyor. Biz Türk'üz, tehlikedeyiz!"

ıraklılar türkleri hedefe koydu türkmen gazeteciye tehdit