Irak'ta "Beni Kim Öldürdü" Protestosu Ölümle Sonuçlandı

TAKİP ET

Bağdat'ta aktivist ve gazetecilerin İran destekli silahlı grupların suikastına uğramasına karşı başlatılan 'Beni kim öldürdü?' protestolarında bir kişi yaşamını yitirdi, 45 kişi ise yaralandı.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta aktivist ve gazetecilere yönelik suikast ve kaçırma olaylarını protesto etmek için başlatılan "Beni kim öldürdü?" gösterilerinde çıkan olaylarda, bir kişi yaşamını yitirirken 45 kişi de yaralandı.

Son dönemlerde aktivistleri hedef alan suikast ve kaçırma olaylarını protesto etmek için başkent Bağdat’taki ünlü Tahrir Meydanı’nda düzenlenen "Beni kim öldürdü?" eylemlerine müdahale eden güvenlik güçleri ile protestocular arasında çatışma çıktı.

Tayaran Meydanı’ndan Tahrir Meydanı’na geçmeye çalışan protestocuları güvenlik güçleri gaz ve ses bombası kullanarak engellemeye çalışırken buna karşılık protestocular ise polise taş attı. Çıkan olaylarda ilk belirmelere göre bir kişi yaşamını yitirdi, 45 kişi de yaralandı.

Irak İnsan Hakları Komiserliği verilerine göre 2019’un Ekim'inde başlayan hükûmet karşıtı protestolarda 89 suikast meydana geldi. Protestocular, suikast olaylarının arkasında İran destekli silahlı grupların bulunduğunu iddia ediyor.

Irak protesto beni kim öldürdü Bağdat Tahrir Meydanı aktivistler gazeteciler suikast İran Irak İnsan Hakları Komiserliği Tayaran Meydanı