Irak'ta PKK'nın Ülkeden Çıkarılması İsteniyor

TAKİP ET

Irak'ta Sünni Arap Usame en-Nuceyfi liderliğindeki Kurtuluş ve Kalkınma Cephesi Partisi, PKK'nın Irak'tan çıkarılmasını istedi.

Irak'ta Sünni Arap Usame en-Nuceyfi liderliğindeki Kurtuluş ve Kalkınma Cephesi Partisi, Kürtçü terör örgütü PKK'nın Irak'tan çıkarılmasını istedi.

Parti tarafından yapılan açıklamada, PKK'nın iki gün önce Duhok kentinde bir Peşmerge'yi öldürmesi, 3'ünü de yaralamasına sert tepki gösterildi. Açıklamada, Peşmerge güçlerine yönelik son saldırının PKK'nın Irak'tan çıkarılması ve suç işleyenlerin mahkeme karşısına çıkması için gerçek bir çabanın gerekliliğini ortaya koyduğu ifade edildi.

Partinin açıklamasında, Kürt.ü terör örgütü PKK'nın işlediği suçların, özellikle Türkiye başta olmak üzere Irak'ın komşu ülkelerle ilişkilerine zarar verdiğinin altı çizildi.

Eski IKBY Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani, 2 Ekim'de yaptığı açıklamada, PKK'nın IKBY'deki faaliyetlerine tepki göstererk, "Yasal olmayan bir şekilde PKK'nın kendini dayatmasına izin verilmemeli" ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed, 27 Ekim tarihinde yaptığı açıklamada, PKK'nın IKBY'de memurları öldürdüğünü ve bölgedeki varlığıyla halk için tehdit oluşturduğunu dile getirmişti.

 

ırak pkk barzani Usame en-Nuceyfi Kurtuluş ve Kalkınma Cephesi Partisi