İran: ABD'nin Yaptırımları Kaldırmasını Bekliyoruz

TAKİP ET

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Joe Biden yönetiminde İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmasını beklediklerini ifade etti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sait Hatibzade, yeni başkan Joe Biden'ın yönetime gelmesiyle birlikte İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmasını beklediklerini belirtti. Hatibzade açıklamasında "ABD'nin harekete geçmesini yani yaptırımları etkili bir şekilde kaldırmasını bekliyoruz. Yaptırımların kaldırılması, Trump'ın uygulamalarına etkili bir şekilde son verilmesi demektir. Yaptırımların kaldırılmasının etkilerini görmemiz gerekiyor ve kağıt üzerinde atılan bir imza yeterli değil" ifadelerini kullandı.

ABD ile nükleer anlaşma için yeniden masaya oturmayacaklarını belirten Hatibzade, Washington'un yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini söyledi. İran'ın yaptırımlar nedeniyle yurt dışında bloke edilen varlıklarını kullanbilmesi gerektiğini ve petrol satışlarının rahatça yapılabilmesini istediklerini söyleyen Hatibzade, "Biden hükümeti, önceki hükümetin yanlışlarını telafi etmeli. Olumlu olumsuz, çarpıtılmış veya belirsiz ifadeler bizim için önemli değil. Biden hükümetinin eylemleri, atacağımız adımların temelidir" şeklinde konuştu. 

iran abd yaptırım anlaşma temenni istek joe biden yönetim kaldırılması abd