İran, Başörtüsüz Fotoğrafları Olan Kadın Çalışanları Nedeniyle E-ticaret Sitesini Hedef Aldı

TAKİP ET

İran'ın en büyük e-ticaret şirketlerinden biri, kadın çalışanların zorunlu İslami başörtüsü takmadığına dair fotoğrafların yayınlanmasının ardından faşist molla rejimi tarafından hedef alındı

İran medyasının haberine göre, ülkenin en büyük e-ticaret şirketlerinden biri, kadın çalışanlarının zorunlu İslami başörtüsü takmadığını gösteren fotoğrafları internette yayınladıktan sonra yetkililer tarafından kapatıldı ve adli süreç başlatıldı.

Bu hareket, Mahsa Amini'nin öldürülmesinden sonra başlayan protestolar nedeniyle "ahlak polisinin" gücünü büyük ölçüde kaybetmesinden yaklaşık bir yıl sonra İslami kıyafet kurallarını dayatmak için başlatılan yeni bir girişimin parçası olarak değerlendiriliyor.

Gayrı resmi şekilde "İran'ın Amazon'u" olarak bilinen Digikala'nın, birkaç kadın çalışanın başörtüsü takmadığı bir şirket toplantısının fotoğraflarını yayınlayarak kurallara aykırı hareket ettiği öne sürüldü.

İran yargısının internet sitesinde fotoğraflarla ilgili olarak dava açıldığı belirtildi ancak ayrıntı verilmedi.

Geçtiğimiz sonbaharda 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ahlak polisinin müdahalesi sırasında hayatını kaybetmesinin ardından ülke çapında protestolar düzenlenmişti.
 

İran başörtüsü yasak