İran'da Başörtüsü Takmayan Kadınlara Saldıran İki Kadın Otobüsten Atıldı

TAKİP ET

İran'da kadınlar, başörtüsü dayatmasına karşı koymaya başladı.

1979'da İran'da hayat bularak ülkede medeni hayata savaş açan İslam Devrimi, aradan geçen onlarca yılın ardından kadınların hürriyet arayışıyla karşı karşıya geliyor.

Geçtiğimiz günlerde İran'da kadınlar kanuni zorunluluk olan başörtülerini çıkarmaya ve doğrudan insan hayatına müdahale eden kanunları tanımadıklarını ilan eden videolar yayımlamaya başlamıştı.

Faşist Molla Rejimi Devriliyor mu? İran'da Kadınlar Başlarını Açmaya Başladı


İranlı gazeteci Masih Alinejad, kara çarşaf giyen iki kadının başörtüsü takmayan kadınlara otobüste saldırdığını ama otobüsteki diğer kadınların iki kadını otobüsten attıklarını bildirdi.
Faşist molla rejiminin başörtüsüne direnen kadınların tutuklandığını iddia ettiğini açıklayan Alinejad, "Molla rejimine ait Fars haber ajansı, başörtüsü giymek istemeyip de direnen kadının 'Masih Alinejad’ın hareketinin üyesi' olduğunu öne sürdü. İşte molla rejimi benden ve benim gibi milyonlarca iranlı kadınlardan o kadar korkuyor. İranlı kadınların kahraman gibi bu faşistlere karşı verdiği savaşı bütün dünya desteklemeli. Dünkü videoda direnen kadının kolunu çarşaflı molla rejimi ajanı vahşice ısırmıştı. Buna rağmen direnişi sürdürdü. Bütün otobüsteki kadınlar seferber olup faşizme hayır dedi" ifadelerini kullandı.

iran başörtüsü takmayan kadınlara saldıran iki kadın çarşaflı otobüsten atıldı masih alinejad devrim iran islam devrimi