İran'da Böbreğini Sattı, Türkiye'de Uyuşturucu İmalathanesi Kurdu

TAKİP ET

Ankara'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda bir zanlının uyuşturucu imal etmek için böbreğini satıp villa kiraladığı ortaya çıktı.

Ankara'da 3 katlı bir villaya düzenlenen operasyonda, 470 kök esrar maddesi elde etmeye elverişli ‘Hint keneviri bitkisi’ ve bu bitkiyi yetiştirmede kullanan düzenekler ele geçirildi.

Baskında 3 kişi gözaltına alınırken zanlılardan M.Y.’nin İran’da böbreğini satıp, elde ettiği parayla villada uyuşturucu imalathanesi kurduğu tespit edildi.

M.Y.’nin daha önce uzun süre Almanya’da yaşadığı ve uyuşturucu yetiştirmek için düzenek kurma işlemini orada öğrendiği belirlendi. M.Y.’nin, Türkiye’ye dönüşünden önce İran’a gittiği ve burada böbreğini yüklü bir para karşılığında sattığı belirlendi. M.Y.’nin elde ettiği parayla Türkiye’ye dönerek 3 katlı villayı kiraladığı ve yaklaşık 70 bin liraya düzenek kurduğu ortaya çıktı.

Gözaltına alınan zanlılar hakkında ‘uyuşturucu uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama’ ve ‘2313 Sayılı Kanuna Muhalefet Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanuna Muhalefet’ suçlarından işlem yapıldı.

ankara uyuşturucu operasyonu uyuşturucu iran iranda böbreğini sattı ankara uyuşturucu operasyonu uyuşturucu imalathanesi