İran'da Cezaevinde Tutulan Güney Azerbaycan Türkü Nergis Muhammedi'nin Nobel Barış Ödülü'nü Almaya Çocukları Gitti

TAKİP ET

İran faşist molla yönetimi tarafından hapiste tutulan Güney Azerbaycan Türkü Nergis Muhammedi'nin kazandığı Nobel Barış Ödülü'nü almaya çocukları gitti. Muhammedi yazdığı mektupta kendisine destek olan gazeteci ve medya mensuplarına teşekkür etti.

İran'daki faşist molla yönetimi tarafından hapse atılan Güney Azerbaycan Türkü Nergis Muhammedi'nin layık görüldüğü Nobel Barış Ödülü'nü, Nergis Muhammedi adına çocukları aldı. 

Norveç'in Başkenti Oslo'da düzenlenen Nobel Barış Ödülü töreninde Nergis Muhammedi'nin kazandığı ödül Paris'te sürgünde olan çocukları Ali ve Kiana tarafından alındı. 

Kiana Rahmani'nin annesinin yazdığı mektubu basın toplantısında okudu. Muhammedi yazdığı mektupta İran hükümetinin zulmüne karşı yanında olan gazeteci ve medya çalışanlarına teşekkür etti.

Nergis Muhammedi mektubunda İran toplumunun küresel çapta desteğe ihtiyacı olduğunu şu sözlerle ifade etti:

"Sizler, gazeteciler ve medya profesyonelleri, İslam Cumhuriyeti hükümetinin yıkıcı zulmüne karşı verdiğimiz zorlu mücadelede en büyük ve en önemli müttefiklerimizsiniz. Çabalarınız ve bizim için yaptığınız her şey için içtenlikle teşekkür ediyorum."

Geçtiğimiz günlerde Nergis Muhammedi,  Bahai inancı mensupları ile dayanışma için açlık grevine gireceğini açıklamıştı . Törene annelerinin ödülünü almak için katılan ikizlerden Kiana şunları söyledi: 

"Belki onu 30 ya da 40 yıl sonra görebilirim ama sanırım onu ​​bir daha göremeyeceğim. Ama bunun bir önemi yok çünkü annem her zaman kalbimde yaşayacak ve uğruna savaşmaya değer fikirler bırakacak" 

Nobel Barış Ödüllü Güney Azerbaycanlı Nergis Muhammedi Açlık Grevine Başladı

nergis muhammedi nobel barış ödülü iran faşist molla yönetimi