İran'da Faşist Molla Rejimi Güney Azerbaycanlı Aktiviste 16 Yıl Ceza Verdi

TAKİP ET

İran'da faşist molla rejimi, ''Azerbaycan Milli Hareketi'ne üye olmak'' gerekçesi ile Güney Azerbaycanlı Mahmud Ocaqlu'yu 16 yıl hapis cezasına mahkum etti

İran'da Güney Azerbaycanlı Mahmud Ocaqlu, faşist molla rejimi tarafından ''Azerbaycan Milli Hareketi'ne üye olmak'', ''İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde propaganda yapmak'' ve ''Suç işlemek için örgüt kurmak'' suçlarından 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Güney Azerbaycanlı gazeteci Mesut Haray'ın haberine göre Mahmud Ocaqlu, Tahran Devrim Mahkemesi'nin 15.şubesi tarafından İslam Ceza Kanunu'nun sırasıyla 610, 500, 499 ve 512. maddelerine atıfta bulunarak "ülkenin güvenliğini bozmak kastı" ve "ülke güvenliğini bozma kastıyla insanları birbirleriyle savaşmaya ve öldürmeye teşvik etme'' suçlarından 5 yıl, 1 yıl, 5 yıl ve 5 yıl olmak üzere toplam 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ocaqlu ek olarak, 2 yıl süreyle siyasi parti, grup ve örgütlere üye olmaktan, siber alandan, medya ve basında çalışmaktan, yurt dışına çıkmaktan men edilerek ceza aldı.

 

#İran rejimi #GüneyAzerbaycan milli aktivistini 16 il hapise mahkum etti.

Başkent #Tehran'nın Evin Cezaevi'nin 4. koğuşunda tutuklu bulunan Mahmud Ocaqlu, ailesine 16 yıl ağır hapis cezası ve ek cezalar verildiğini bildirdi.
+#MahmudOcaqlu #محمود_اوجاقلو pic.twitter.com/vQxP7lDjSO

— Mesut HARAY/

iran molla rejimi faşist molla rejimi hapis cezası güney azerbaycan azerbaycan milli hareketi