İran'da Faşist Molla Rejimi, Protestocuları İdamla Yargılamaya Başladı

TAKİP ET

Mahsa Amini'nin ölümünden sonra başlayan protestolara katılan göstericilerin bazılarının idamla yargılanmasına başlandı.

Faşist molla rejimi ile yönetilen İran'da yaklaşık 2 ay önce Mahsa Amini'nin ölümünün ardından başlayan protestolara katılan göstericilerden bazıları idamla yargılanıyor.

İran Meclisi'ndeki 227 faşist molla milletvekilinin imzasıyla, gösterilere katılan kişiler hakkında idam cezasının uygulanmasını öneren bir bildiri yayımlanmıştı.

Tahran Başyargıcı Ali El-Kasi Mihr, 31 Ekim'de yaptığı açıklamada, son olaylarda “yıkıcı eylemlerde bulunan, güvenlik güçlerine saldırma yoluyla yaralanmalarına veya ölmelerine neden olan, kamu malını ateşe verme gibi ağır suçlarla ilgili sadece başkent Tahran'da bin civarında iddianamenin hazırlandığını” duyurdu.

Faşist molla rejiminin "isyanın liderleri" olarak nitelendirilerek gözaltına aldığı protestoculardan bazıları, İran Ceza Kanunu'nunda yer alan "ateşli ve ateşsiz silahlarla insanlara saldırmak, ülke güvenliğini tehlikeye atarak korku ve dehşet salmak, kamu düzenini bozmak ve yeryüzünde bozgunculuk yapmak" gibi suçlamalarla idam cezasıyla yargılanıyor.

iran mahsa amini idam idamla yargılama