İran Devrim Muhafızları Hürmüz Boğazı'nda İsrailli Milyardere Ait Portekiz Bayraklı Gemiye El Koydu

TAKİP ET

Hürmüz Boğazı yakınında İran Devrim Muhafızları'na ait bir helikopter ile İsrailli bir iş insanına ait bir gemiye baskın düzenlendi.

İran devlet ajansı IRNA, MSC Aries isimli gemiye Hürmüz Boğazı'nın girişinde Devrim Muhafızları tarafından el konulduğunu doğruladı. IRNA'nın haberinde, Portekiz bandıralı gemiye İsrail'le bağlantılı olduğu gerekçesiyle el konduğu belirtildi. Geminin İran karasularına çekilmekte olduğu aktarıldı.

Habere göre, İran Devrim Muhafızlarının özel donanma güçleri, gemiye çıkarak bir operasyon gerçekleştirdi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, komandoların gemiye çıkışı görülmüştü.

İngiltere Deniz Ticareti Kurumu'ndan (UKMTO) bu sabah yapılan açıklamada, söz konusu gemiye Hürmüz Boğazı'nın girişinde, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Füceyre kentine yaklaşık 92 kilometre kuzeydoğusunda "bölgesel yetkililer" tarafından el konduğu belirtilmişti.

İsrail'den Açıklama

İsrail askeri sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari baskının ardından açıklamada bulundu.

Hagari yaptığı açıklamada, "İran bölgede gerilimi daha fazla tırmandırmaya devam ederse sonuçlarına katlanacak. İsrail yüksek alarm durumunda. İsrail'i İran saldırganlığından korumak için hazırlıklarımızı artırdık. Karşılık vermeye de hazırız" ifadelerini kullandı.

 

iran devrim muhafızları israil portekiz el koydu Baskın gemi