İran Devrim Muhafızları İstihbarat Şefi Görevden Alındı

TAKİP ET

İran Devrim Muhafızları İstihbarat Şefi Hossein Taeb görevden alındı.

İran devlet televizyonunun aktardığı habere göre Devrim Muhafızları istihbarat biriminin şefi Hossein Taeb, İsrail basınında Türkiye'deki İsrailli turistleri kaçırma ve öldürmeyi amaçlayan planın arkasındaki isim olarak gösterilmesinden sadece günler sonra görevden alındı.

Taeb'in görevden alınmasına ilişkin herhangi bir neden öne sürülmezken Taeb'in Devrim Muhafızları Başkomutanı Hüseyin Salami'ye danışman olarak atandığı belirtildi.

Devrim Muhafızları İstihbarat Muhafaza biriminin başına Mohammad Kazemi getirildi. 

Ne Olmuştu?

Geçtiğimi günlerde İsrailli yetkililer Türkiye'deki İsrailli turistlere yönelik dikkat çekici uyarılarda bulunmuş ve İsrailli turistlere becerebiliyorlarsa İstanbul'dan ayrılmalarını, yapamıyorlarsa kendilerini otel odalarına kilitleyip kapılarını kimseye açmamalarını tavsiye etmiş, o an için Türkiye'de bir İsrailli olmayı "Rus ruletine" benzetmişlerdi. İran'ın tüm ajanlarına "ne pahasına olursa olsun" İsrailli turistleri hedef almalarını emrettiği iddia edilmişti.

İsrail'den Türkiye'deki Vatandaşlarına: Kendinizi Otel Odalarına Kilitleyin, İsrailli Olduğunuzu Gizleyin


Bunun ardından kısa bir süre geçtikten sonra İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Türkiye'de Türk-İsrail makamlarının iş birliği sonucu İsrailli turistleri hedef almaya hazırlanan bir grup teröristin yakalandığını açıklamıştı. Aradan geçen kısa sürenin ardından İran Devrim Muhafızları'nın istihbarat biriminin başındaki Hossein Taeb görevinden alındı.

Türkiye'de İsraillilere Saldırmaya Hazırlanan Bir Grup Terörist Derdest Edildi