İran Devrim Muhafızları'na Ait 2 Karakola Saldırı Düzenlendi: 27'den Fazla Ölü Var

TAKİP ET

İran'da Devrim Muhafızları'na ait askeri tesisle 2 karakola düzenlenen eş zamanlı saldırılarda en az 27 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

İran'ın güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaletinde, Devrim Muhafızları Ordusuna ait Rask kentindeki askeri tesisle Çabahar kentindeki iki polis karakoluna eş zamanlı saldırılar düzenlendiği duyuruldu. 

İran devlet televizyonunun haberine göre, Sistan-Beluçistan Vali Yardımcısı Ali Rıza Merhameti, "Rask ve Çabahar'daki askeri karargahlara terör saldırıları düzenlendi. Durum kontrol altında ve konuyla ilgili detaylı bilgi daha sonra açıklanacak" ifadelerini kullandı.

Devlet televizyonu uzun süre devam eden çatışmalarda hayatını kaybeden İranlı güvenlik görevlilerinin sayısının 27'ye yükseldiğini bildirdi. Saldırganlardan 16'sının da öldürüldüğü aktarıldı. 

Sistan-Beluçistan eyaletinin Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Rıza Dilberi, saldırganların tamamı etkisiz hale getirilinceye kadar Çabahar'da teröristlere yönelik operasyonların devam edeceğini ifade etti. 

iran devrim muhafızları karakol saldırı