İran Diktatörü Hamaney'den Ahvaz'da Başlayan Su Protestolarındaki Eylemcilere: Düşmana Hizmet Etmeyin

TAKİP ET

"Velayet-i Fakıh" sistemiyle İran üzerinde kurulan teokratik vesayetin tepesinde oturan Ayetullah Ali Hamaney Ahvaz'da başlayan su protestolarına katılan eylemcilere yönelik bir açıklama yaptı.

Huzistan eyaletinin merkezi olan Ahvaz'da geçtiğimiz günlerde su sorunu nedeniyle protestolar başlamış ve polisin eylemcilere ateş açtığı gösterilerde en az 4 protestocu katledilmişti.

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada "su sorunu"nun ciddiyetini kabullenen Hamaney, protestocuları dikkatli olmaları konusunda "uyardı".

"Düşman devrime karşı halkın çıkarları dahil her türlü aracı kullanacak, bu yüzden düşmanın eline bir koz vermemek konusunda dikkatli olmalıyız" diyen Hamaney Huzistan halkını kastederek "İnsanlar sıkıntıları aktardığı için onları yargılayamayız" dedi

Su sorunu için Huzistan'ın sıcak iklimini neden gösteren ve protestoculara karşı yumuşak bir profil çizmeye çalışan Hamaney öldürülen protestoculara ilişkin bir açıklama yapmadı.

Bunun yanında İran medyası protestoculara karşı uygulanan polis şiddetine dair hiçbir şekilde bilgilendirme yapmadığı gibi, eylemlere yönelik de oldukça kısıtlayıcı bir yayın yürütüyor.

İran Diktatörü Hamaney'den Ahvaz'da Başlayan Su Protestolarındaki Eylemcilere Düşmana Hizmet Etmeyin