İran Dini Liderinin Yakınındaki Kadın İsrail Casusu Çıktı

TAKİP ET

İran'ın dini lideri Hamaney'in yakın çevresinde bulunan Catherine Shakdam'ın İsrail casusu olduğu ortaya çıktı.

İran, İsrail ajanlığı skandalı ile sarsılıyor. 

Kendisini İsrail karşıtı bir İngiliz olarak tanıtıp İran'ın dini lideri Hamaney'in yakınına kadar giren Catherine Shakdam, İsrail ajanı olduğunu açıkladı. 

İran'a yerleşip düzenli olarak ülkenin resmi yayın organlarında kendini gösteren ve İranlı bakanlardan İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in yakın çevresine kadar sızan Shakdam İran'dan temelli ayrıldıktan sonra Times of Israil için gerçek kimliğini açıkladı.

Shakdam, "Hükümetin isteği üzerine, sloganı tüm Yahudilerin ölümü ve İsrail'in yok edilmesi çağrısında bulunan Canavarın karnına doğru yürüdüm." dedi.



8 boyunca İran'da yaşayan Catherine Perez Shakdam birçok kez İran televizyonlarına çıktı ve İranlı bakanlarla mülakatlar yaptı.

İran'ın faşist molla rejimi ise Ali Hamaney'in sitesindeki Shakdam yazılarını sildi. Shakdam'ın devletle herhangi bir ilişkisinin bulunmadığı ve yakın temasların reddedildiği belirtildi.

Ancak Shakdam'ın İranlı bakanlarla fotoğrafları ve katıldığı İran televizyonlarındaki videoları internette duruyor.


 

catherine shakdam iran israil ajanı israil ajan israil iran hamaney Ayetullah Ali Hamaney İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney