İran: Ermenistan, Dünyaya Açılan Tek Kapımız

TAKİP ET

İran, Azerbaycan'a karşı pek çok Batılı ülkenin desteklediği Ermenistan'ı kendisinin dünyaya açılan tek kara kapısı olarak niteledi.

Pazar günü İran'da "Tahran Ticaret, Sanayi, Maden ve Tarım Odası" (TCCIMA) ev sahipliğinde gerçekleştirilen bir İran-Ermenistan iş forumunda konuşan katılımcılar, Ermenistan'ı İran'ın Avrasya Ekonomik Birliği (AB) pazarlarına ulaşması için karadan tek kapısı olarak niteledi.

İran rejiminin propaganda organlarından IRNA'nın haberine göre İran'ın Erivan'daki ticari ataşesi Ekber Godari, İran-Ermenistan Ortak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hervik Yarijanian ve Aras Serbest Bölge Teşkilatı Başkanı Majid Kiani, iş forumunun ana konuşmacılarıydı.

Godari forumda yaptığı konuşmada Ermenistan'ın İran'ın komşuları arasında benzersiz jeopolitik konumunu vurgulayarak "Ermenistan, İran'ın kara sınırı bulunan tek AEB üyesi ve Ermenistan'ın Azerbaycan ve Türkiye sınırlarının kapalı olduğu gerçeği göz önüne alındığında Ermenistan pazarı İranlı işadamları için çok büyük potansiyel taşıyor" dedi.

iran ermenistan dünyaya açılan tek kapımız erivan tahran godari