İran'ın Askeri Tesisi İHA'yla Vuruldu

TAKİP ET

Faşist molla rejiminin askeri tesisleri kamikaze İHA'larla vuruldu.

İran'ın coğrafi olarak merkezinde sayılabilecek İsfahan şehrinde yer alan askeri fabrikaya İHA saldırısı düzenlendi. 

Faşist molla rejimi vurulan tesisin Savunma Bakanlığı’na ait olduğunu belirtti. Bomba taşıyan İHA'lardan ikisinin hava savunma sistemlerince önlendiğini, üçüncüsünün hedefini bulduğunu belirten faşist rejim, patlamayla “hafif” hasar oluştuğu, can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığını ileri sürdü.

Patlama anına dair sosyal medyada paylaşılan videolarda, onlarca metre yükseğe ulaşan alev topu görülüyor.

Faşist molla rejimi ssaldırıyı kimin gerçekleştirmiş olabileceğine ilişkin bir hedef göstermezken Amerikan Wall Street Journal gazetesi, ABD’li kaynaklara dayandırdığı haberinde, saldıyı İsrail’in düzenlediğini iddia etti.

Azerbaycan Elçiliğine Düzenlenen Saldırıdan Sonra Geldi

Saldırının Azerbaycan'ın İran'daki büyükelçiliğine düzenlenen ve faşist molla rejiminin göz yumduğu terörist saldırıdan sonra gelmesi dikkat çekti. 

Azerbaycan'ın 2. Karabağ Savaşı'nda İran'ın faşist molla rejiminin müttefiki işgalci Ermenistan'a karşı zafer kazanmasından sonra molla rejimi ve Azerbaycan arasındaki ilişkiler gerilmeye başladı. 

Azerbaycan'ın zaferi İran işgali altındaki Güney Azerbaycan'da büyük heyecan uyandırırken faşist molla rejimi baskılarını artırdı. Mahsa Amini'nin öldürülmesinden sonra başlayan protestolarla büyük kriz yaşayan faşist molla rejimi uluslarası arenada da giderek yalnızlaşıyor. 

Azerbaycan yönetimi ise uzun yıllar sonra ilk kez Güney Azerbaycanlı Türklere mesaj vermişti. 

iran askeri tesis iha drone kamikaze iha azerbaycan