İran'ın Faşist Molla Rejimi Güney Azerbaycanlı Türk Gençlerini Şehit Ediyor

TAKİP ET

İran'da Mahsa Amini'nin ölümü ile başlayan protestolar devam ediyor.

Faşist molla rejimi ile yönetilen İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin gözaltındayken hayatını kaybetmesiyle başlayan protestolar devam ediyor. 

İran'daki protestoların en büyük merkezleri Güney Azerbaycan şehirleri oldu. Faşist molla rejimi, Güney Azerbaycanlı Türkleri katletmeye başladı. Hadis Nacafi, Cavad Haydari, Seyit Mehdi Musavi'den sonra Mehrdad Gurbani ve Aysan Mandan Pasand'ın da şehit olduğu bildirildi.

Naaşını Teslim Etmek İçin Şart Koştular

Güney Azerbaycanlı gazeteci Mesut Haray'ın aktardığına göre İran İnsan Hakları Merkezi, Türk kızı Aysan Mandan Pasand'IN 21 Eylül'de Tebriz'de öldürüldüğünü ancak naaşının ailesine verilmesi için şart koşulduğunu belirtti.

Mesut Haray'ın aktardığına göre faşist molla rejiminin polisleri, Aysan Mandan Pasand'ın naaşını vermek için "Aysan'ın fiziksel bir sorunu olduğunu kabul etmeleri gerektiğini" söyledi. 

Aysan'ın annesi ve kız kardeşi, faşist molla rejiminin baskısı altında hem Türkçe hem de Farsça bir gösteri videosunda kızlarının cesedini devralıp gömecekleri konusunda yalan söylemek bulunmak zorunda kaldılar.
 

 

... sorunu olduğunu kabul etmeleri gerektiği" söylemişlerdir.
Aysan'ın annesi ve kız kardeşi, #İran rejiminin ajanların baskısı altında hem #Türkçe hem de #Farsça bir gösteri videosunda kızlarının cesedini devralıp gömecekleri konusunda yalan itirafta bulunmak zorunda kalmişlar. pic.twitter.com/XKf6v0oCd4

— Mesut HARAY/

iran güney azerbaycan türk gençleri mahsa amini