İran: İsrail, Türkiye İle İlişkilerimizi Bozmak İstiyor

TAKİP ET

İran Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in iddialarını yalanlayarak Türkiye ile ilişkileri bozmaya çalışmakla suçladı.

Geçtiğimiz günlerde İsrailli yetkililer Türkiye'deki vatandaşlarını uyarmış ve İran'ın Türkiye'deki tüm ajanlarına her ne pahasına olursa olsun İsraillileri hedef alma emri verdiğini belirterek Türkiye'den ayrılmaları ve ayrılamıyorlarsa kendilerini otel odalarına kilitlemeleri uyarısında bulunmuştu.

Bundan kısa bir süre sonra İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Türk-İsrail makamlarının iş birliği ile Türkiye'de İsrailli turistleri hedef almaya hazırlanan bir grup teröristin yakalandığını duyurmuştu.

Bunların ardından İran Devrim Muhafızları'nın istihbarat biriminin başındaki Hossein Taeb görevinden alındı.

İran Devrim Muhafızları İstihbarat Şefi Görevden Alındı


Dün Ankara'da Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelen İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid "Son haftalarda İsrail vatandaşlarının hayatları İsrail ve Türkiye arasındaki güvenlik ve diplomatik iş birliği sayesinde kurtarıldı" açıklamasını yaptı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade ise Lapid'in iddiası için "saçma" dedi. Sosyal medyadan açıklama yapan Hatipzade, Lapid'in iddiasını "iki Müslüman ülke arasındaki ilişkileri bozmak için tasarlanmış bir senaryo" olarak niteledi.

İran, bölgede Türkiye'ye karşı faaliyetleriyle biliniyor. Tahran rejimi Güney Azerbaycan'daki soydaşlarımıza karşı da ciddi bir baskı uyguluyor. 

Devrim Muhafızları: Irak'ta Türk Ordusuna Ait Üsleri Biz Hedef Aldık

 

İran Destekli Militanlar, PKK'nın Yanında Türkiye'ye Karşı Savaşıyor

iran israil türkiye ile ilişkilerimizi bozmak istiyor