İran'la Nükleer Müzakerelerde Sona Gelindi

TAKİP ET

İran' ile nükleer anlaşmanın yeniden canlandırılması için yürütülen müzakerelerde sona gelindi.

AB Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreter Yardımcısı Mora Twitter hesabından görüşmelerdeki son duruma ilişkin bilgi verdi.

Mora şu ifadeleri kullandı:

"Viyana'daki nükleer görüşmelerde son aşamalardayız. Bazı meseleler henüz karara bağlanmadı ve bu tür karmaşık müzakerelerde başarı hiçbir zaman garanti değildir. Koordinatör ekibi olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz fakat henüz (uzlaşmanın sağlandığı) yerde değiliz."

Müzakerelerin başından itibaren olumlu tutumun sürdüren Rus temsilcisi Mikhail Ulyanov da basına yaptığı açıklamada, müzakerelerde neredeyse sona ulaşıldığını ancak hala çözüme kavuşturulması gereken konuların olduğunu söyledi.

İngiltere'nin müzakerelerdeki temsilcisi Stephanie Al-Qaq ise Twitter hesabından Farsça paylaştığı mesajında, "Anlaşmaya çok yakınız. Tüm taraflar, AB Koordinatörü Mora liderliğinde yapıcı görüşmeler yaptı. Şimdi son adımları atmamız gerekiyor." dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Viyana'daki görüşmelerin henüz sonuca ulaşmadığını belirtti.
 

iran nükleer müzakereler sona gelindi iranla nükleer müzakereler