İran Meclisi Eski Başkan Yardımcısı Mutahhari Ülkesinin Azerbaycan-Ermenistan Politikalarını Eleştirdi

TAKİP ET

İran'da reformist düşünceleri ile bilinen Ali Mutahhari, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki gerilimde haklıdan yana olması gerektiğini ifade etti.

İran devriminin teorisyenlerinden Ayetullah Murtaza Mutahhari’nin oğlu ve Eski Meclis Başkan Yardımcısı Ali Mutahhari, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Ermenistan ve Azerbaycan arasında yaşanan çatışmalarda ülkesinin takındığı tavrı eleştirdi. 

Bakü ve Erivan arasındaki çatışmaların Ermenistan’ın Azerbaycan'a ait olan Dağlık Karabağ'ı işgalinden kaynaklandığına işaret eden Mutahhari, “Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan ve Ermenistan arasında Karabağ konusunda daha önceki çatışmada olduğu gibi etnik kaygılarla Ermenistan tarafında yer almamaya dikkat etmelidir.” uyarısında bulundu.

Mutahhari, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’daki Ermenistan işgaline karşı mücadelesini, 1980-1988 yıllarındaki İran-Irak Savaşı’na benzeterek, “Sadece ateşkes istemek ve müzakere çağrısında bulunmak da yeterli değildir. Bize dayatılan savaşta beklediğimiz gibi haklı tarafın kim olduğunu görmek gerekiyor.” ifadelerini kullandı