İran Nükleer Tesiste Yaşanan Kazanın 'Terör Saldırısı' Olduğunu Öne Sürdü

TAKİP ET

İran'ın İsfahan şehrindeki Natanz Nükleer Tesisi'nde elektrik dağıtım ağında yaşanan arızayı İran Atom Enerjisi Kurumu, 'terör saldırısı' olarak niteledi.

İran'ın İsfahan şehrinde bulunan Natanz Nükleer Tesisi'nin elektrik dağıtım ağında yaşanan bir arıza nedeniyle kaza yaşandı.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, yaptığı açıklamada, tesiste yaşanan arızanın kaza sonucu meydana gelmediğini, bunun bir terör saldırısı olduğunu iddia etti. Ali Ekber Salihi, konuyla ilgili "Bu terör hareketinin faillerinin hedeflerini hayal kırıklığına uğratmak için İran, bir yandan ciddi bir şekilde nükleer teknolojisini geliştirmeye devam edecek, diğer yandan da baskıcı yaptırımları kaldırmak için çabalayacak" ifadelerini kullandı.

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, arıza sonrası yaptığı ilk açıklamada, olayda herhangi bir yaralanma, can kaybı veya çevre kirliliğinin yaşanmadığını ve arızanın kaza sonucu meydana geldiğini ifade etmişti.

Terör saldırısında bulunulduğu iddia edilen tesiste, dün, İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin talimatıyla 10 kat daha fazla uranyum üretecek 146 adet IR-6 santrifüjleri ile uranyum zenginleştirmesine başlanmıştı. İran, bu haberden yola çıkarak bir terör saldırısı gerçekleştirildiği ihtimaline yoğunlaşıyor.

iran nükleer tesis uranyum kaza terör saldırısı iddia öne sürdü elektrik arızası isfahan natanz nükleer tesisi dağıtım ağı saldırı dendi