İran Ordusu Hürmüz Boğazı'nda Tatbikat Başlattı

TAKİP ET

İran ordusu Hürmüz Boğazı'nın doğusu ile Hint Okyanusu'nun kuzeyi arasındaki Fıçı bölgesinde tatbikat başlattığını duyurdu.

İran, Hürmüz Boğazı'nın doğusu ile Hint Okyanusu'nun kuzeyi arasında kalan Fıçı bölgesinde askeri tatbikat başlattığını duyurdu.

Faşist Molla Rejimi kontrolündeki Tasnim Haber Ajansı'nın haberine göre İran Ordusu Koordinatör Yardımcısı Tuğamiral Habibullah Seyyari, "Zülfikar 1401" olarak adlandırdıkları tatbikatın dün gece ordunun çeşitli birliklerinin katılımıyla başladığını açıkladı.

Tatbikatın amacı ordunun muharebe kabiliyetinin geliştirilmesi olarak açıklandı. Tatbikatın yıllık eğitim takviminin bir parçası olduğunu söyleyen Seyyari, tatbikata Hava Kuvvetleri'nin de katılacağını bildirdi. 

İranlı komutan, tatbikatın amaçlarından birinin de kimyasal, mikrobiyal ve nükleer ajanlar içeren ortamlarda ve elektronik olarak harbe dayanıklı ve olumsuz hava koşullarından etkilenen ortamlarda operasyon yürütme kabiliyetini geliştirmek olduğunu kaydetti.

Seyyari, İran'ın insansız hava araçlarıyla "düşman kuvvetlerine karşı bilgi toplama ve keşif harekatı" tatbikatı yapacağını da sözlerine ekledi.

İran hürmüz boğazı tatbikat