İran Rejimi Tarafından Tutuklanan Güney Azerbaycanlı Aktivist Abbas Lisani Açlık Grevine Başladı

TAKİP ET

İran Rejimi tarafından tutuklanan insan hakları aktivisti ve gazeteci Abbas Lisani'nin açlık grevine başladığı bildirildi.

İran'ın faşist Fars rejimi tarafından tutuklanan ve bir süredir Erdebil Cezaevi'nde tutulan Güney Azerbaycanlı Abbas Lisani'nin suçluların ayrılığı ilkesine uyulmamasını ve ayrıca yine bir siyasi tutuklu olan Ali Reza Farshi'ye tıbbi bakım sağlanmamasınıını protesto etmek için bugün açlık grevine başladığı bildirildi.

Abbas Lisani, Türk dilinde eğitim gibi temel insan haklarını müdafaa ettiği için "rejim aleyhine propaganda", "ülke güvenliğini bozmak üzere örgüt kurmak" gibi suçlardan defalarca hapis, para ve kırbaç cezasına çarptırılmış ve sürgün edilmiş, Ekim 2019'da temyize götürdüğü 8 yıl hapis ve Yezd'e sürgün cezası Yüksek Mahkeme tarafından 15 yıl hapse çevrilmişti.

Sonrasında Abbas Lisani'nin koşulsuz olarak serbest bırakılması için Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) tarafından imza kampanyası da başlatılmıştı. Şiddet içermeyen protestolara katıldığı için orantısız şiddete maruz kalan, evi basılarak tutuklanan, yıllarca hapis ve çağ dışı kırbaç cezalarıyla karşı karşıya kalan Lisani'ye yapılanlar Uluslararası Af Örgütü'nce (Amnesty International) insanlığa aykırı bulunmuş ve Lisani, "siyasi tutuklu ve düşünce suçlusu" olarak nitelendirilmiştir.

İran Rejimi Tarafından Tutuklanan Güney Azerbaycanlı Aktivist Abbas Lisani Açlık Grevine Başladı