İran Seçimlerinde Katılım Oranı Yüzde 40'ı Bulmadı

TAKİP ET

İran'daki tartışmalı seçimlerde katılım oranları çok düşük bir seviyede seyretti.

İran'da yerel saatle 19.30 itibarıyla yaklaşık 22 milyon seçmenin sandığa gittiği ve seçime katılım oranının yüzde 37'ye ancak ulaştığı öğrenildi.

Devrim Muhafızları'na yakınlığıyla bilinen Fars News'ün haberine göre, gece yarısına kadar sürmesi beklenen seçimlerde oylamanın gece yarısından sonra 2'ye kadar uzatılacağı belirtiliyor.

İran'da faşist molla rejimi tarafından oynanan "seçim tiyatrosu" sürecinde birçok cumhurbaşkanlığı adayı adaylık yarışından İbrahim Reisi lehine çekilmiş, adaylık başvurusu sırasında da rejimin sakıncalı bulduğu birçok adayın başvurusu reddedilmişti.

Rejimin cumhurbaşkanlığına getirmek için canla başla uğraştığı İbrahim Reisi, Tahran Cumhuriyet Başsavcısı ve Yargı Erki Başkanı olarak görev yapmıştı. Reisi, 1988'de Humeyni'nin emriyle toplu siyasi idamları gerçekleştiren Ölüm Komitesi'nin üyesi olduğu için "Katliam Ayetullahı" olarak adlandırılıyor.

Adaylığı veto edilen eski cumhurbaşkanı Ahmedinejad da bugün yaptığı videolu açıklamada seçime katılmayacağını söylemiş ve "Bir birey olarak bu günaha katılmayacağım" demişti.

İran Seçimlerinde Katılım Oranı Yüzde 40'ı Bulmadı